Ponti Beach Hotel

Ponti Beach Hotel

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Οικονομικό σκάνδαλο στη Μασονική Στοά της Ελλάδας


Ομοβροντία αντιαμερικανικών καταγγελιών και αποκαλύψεων από υψηλόβαθμούς ρώσους αξιωματούχους και θεσμούς

«Oι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να διακρίνουν την αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης στη Συρία. Έχουμε ολοένα και περισσότερο λόγους να πιστεύουμε ότι το σχέδιό τους ήταν να εξοικονομήσουν την Jabhat al Nura και να τη συντηρήσουν για ενδεχόμενη πραγματοποίηση του πλάνου B όταν θα είναι καιρός για ανατροπή του συριακού καθεστώτος», κατήγγειλε ο Sergueï Lavrov.

 Έχουμε ολοένα και περισσότερο λόγους να πιστεύουμε ότι το σχέδιό τους ήταν να εξοικονομήσουν την Jabhat al Nura και να τη συντηρήσουν για ενδεχόμενη πραγματοποίηση του πλάνου B όταν θα είναι καιρός για ανατροπή του συριακού καθεστώτος», κατήγγειλε ο Sergueï
Lavrov.Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους επέμεινε. sputnikΤο ρωσικό Υπ.Άμυνας ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι αμερικανοί στρατιωτικοί ειδήμονες  άτυπα σχεδιάζουν και καθοδηγούν τις επιχειρήσεις των ενόπλων στη Συρία και κυρίως στο Χαλέπι.
 
Ο εκπρόσωπος τύπου του εν λόγω υπουργείου ο στρατηγός Igor Konachenkov είπε: ” Γνωρίζουμε καλά που και πώς οι αμερικανοί στρατιωτικοί ειδήμονες συμμετέχεουν ανεπίσημα στο σχεδιασμό και στην καθοδήγηση των ένοπλων επιχειρήσεων στη Συρία και ειδικότερα στο κυβερνείο του Χαλεπίου ”, γνωστοποιώντας ότι η Washington παραδέχθηκε ότι η αντιπολίτευση είναι μια ομάδα τρομοκρατών μ΄εξαρτήσεις από αυτούς.
 
Παράλληλα μια στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία έστειλε έναν κάποιο επιπλέον αριθμό μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Hmeimim στη Λαττάκεια.
 
Όπως μεταφέρει η ρωσική εφημερίδα ” Izvestia” η πηγή αποκάλυψε ότι η Ρωσία απέστειλε έναν αριθμό αεροασκαφών  ”Su-24” και ”Su-34” στην αεροπορική βάση Hmeimim, που χρησιμοποιείται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία
 
Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitri Peskov, δήλωσε χθες ότι η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται κατά των τρομοκρατών και να διοχετεύει την απαραίτητη υποστήριξη στο συριακό στρατό.Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα τέλους των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία ούτε ένα προκαθορισμένο πλαφόν.

Βομβάρδισαν κατά Ορθόδοξης Εκλησίας τα σκυλιά του Ερντογάν και της Χιλαρι στο Χαλέπι! RIA Novosti

Οι Τρομοκράτες  βομβάρδισαν  με όλμους τις παρυφές  της χριστιανικής συνοικίας  Midan στο Χαλέπι, αναφέρει ο ανταποκριτής του Ria Novosti από το πεδίο της μάχης.
 
«Έχουμε λάβει τα σώματα πέντε νεκρών  ανθρώπων  μπορεί να υπάρχουν  περισσότερα θύματα», – είπε στο  RIA Novosti, ο διοικητής της τοπικής πολιτοφυλακής.
 
Στην καρδιά της   κατοικημένης  γειτονιάς εξερράγησαν  δύο κύλινδροι  αερίου, μετατρεπόμενες  σε  πραγματικά πυρά. Μετά από λίγα λεπτά εξερράγησαν διάφορες βόμβες  στις παρυφές τις συνοικίας.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν το δρόμο και κρύφτηκαν  σε σπίτια. Στον τόπο της έκρηξης  υπήρχαν στρατιώτες της εθνοφρουράς, στρατιωτικοί, πυροσβέστες και εθελοντές.
Οι στρατιωτικοί κατέλαβαν τα οδοφράγματα  και τα σημεία  στην πρώτη γραμμή. Στην απέναντι πλευρά βρίσκονται οι τρομοκράτες που κατέλαβαν τα σημεία σε απόσταση 600 μέτρα  από τους στρατιώτες.
 
Ο κυβερνητικός Στρατός της Συρίας την Παρασκευή το πρωί, ξεκίνησε μια  επίθεση  στη γειτονική περιοχή της Midan στην συνοικία  Σουλεϊμάν Αλ Halyabi όπου υπάρχει το αντλιοστάσιο νερού που τροφοδοτεί την πόλη με φρέσκο νερό. Κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν  να βγάλουν τους τρομοκράτες  από διάφορα κτίρια κατοικιών. Η μάχη συνεχίζεται.
 
Η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των διαφόρων ομάδων μαχητών, συμπεριλαμβανομένων των συριακών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, συνεχίζεται στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 220.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Απαγόρευσε την μπούρκα η Βουλγαρία

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αποφάσισε την Παρασκευή να απαγορεύσει την πλήρη κάλυψη προσώπου σε δημόσιους χώρους, για λόγους ασφαλείας, μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Ο νόμος «απαγόρευσης της μπούρκας», τον οποίο εισήγαγε στη Βουλή τον εθνικιστικό Πατριωτικό Μέτωπο, έρχεται μετά από ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο που έχουν απαγορεύσει την μπούρκα, σε ορισμένες περιπτώσεις και το νικάμπ.

Όσοι δεν συμμορφωθούν, κινδυνεύουν με πρόστιμο περίπου 800 ευρώ, καθώς και με διακοπή χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων.

Το κόμμα της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία σημείωσε ότι το μέτρο θα συμβάλει σε αύξηση των εθνοτικών εντάσεων στη χώρα.

Τσίπρας: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης

kyseaΑπάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβήτησε τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης (σ.σ. «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος) έδωσε, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή».

«Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή. Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου» κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο έδωσε και ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας τον ότι επί θητείας του παραδόθηκαν 16 νησιά στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε θέσει ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.
Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν: «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη».
«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης» συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη Συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».

Οι αετοί… τρελάθηκαν: Πρωτοφανείς επιθέσεις σε ανθρώπους και μεγάλα άγρια ζώα

Οι επιθέσεις αετών εναντίον αρκούδας, λύκου, ελαφιού, αγριόγατας και … ανθρώπου, κάθε άλλο παρά ασυνηθιστες είναι.

Στο χωριό Stokenchurch στο Buckinghamshire ένα σμήνος αετών που πετούν κυκλικά πάνω από τα σπίτια τους και κάνουν τις εντυπωσιακές «βουτιές» τους από τον ουρανό με αποτέλεσμα κάποια από τα παιδιά να φοβούνται να βγουν έξω!

Οι κάτοικοι παρομοιάζουν τα σκηνικά με ζουν με σκηνές από την ταινία «Τα πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ μετά από «επίθεση» που δέχθηκε ένα κοριτσάκι στο χωριό, με στόχο το… καπ κέικ που κρατούσε.

«Μια προσευχή για την Ελλάδα» από τον Σταμάτη Σπανουδάκη

Στο Ηρώδειο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πει «Μια προσευχή για την Ελλάδα», μέσα από μια μοναδική μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ.
Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Νικόλαος», σκοπός του οποίου είναι να στηρίζει τα άτομα με αυτισμό, και ιδίως αυτά που έχουν ανάγκη ολοκληρωτικής προστασίας.

Ελλάδα, Ιστορία, Βυζάντιο, Ορθοδοξία, ήρωες και αγαπημένα σύμβολα του χθες και του σήμερα, αγκαλιάζονται στους ήχους της μουσικο - ενορχηστρωτικής παλέτας του συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη. Μεγάλη τετράφωνη χορωδία, μεγάλη παιδική χορωδία, βυζαντινό σύνολο, αλλά και σπουδαίοι πρωτοψάλτες θα ερμηνεύσουν τους στίχους, τον «λόγο» της συναυλίας. Μεγάλη ορχήστρα εγχόρδων, κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων θα αναδείξουν τον ήχο, τον ρυθμό και τις μελωδίες του δημιουργού.


Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πει «Μια προσευχή για την Ελλάδα», μέσα από μια μοναδική μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ.

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Νικόλαος», σκοπός του οποίου είναι να στηρίζει τα άτομα με αυτισμό, και ιδίως αυτά που έχουν ανάγκη ολοκληρωτικής προστασίας.

Ελλάδα, Ιστορία, Βυζάντιο, Ορθοδοξία, ήρωες και αγαπημένα σύμβολα του χθες και του σήμερα, αγκαλιάζονται στους ήχους της μουσικο - ενορχηστρωτικής παλέτας του συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη. Μεγάλη τετράφωνη χορωδία, μεγάλη παιδική χορωδία, βυζαντινό σύνολο, αλλά και σπουδαίοι πρωτοψάλτες θα ερμηνεύσουν τους στίχους, τον «λόγο» της συναυλίας. Μεγάλη ορχήστρα εγχόρδων, κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων θα αναδείξουν τον ήχο, τον ρυθμό και τις μελωδίες του δημιουργού.


«Μια επίκληση σε Αυτόν πού όλα τα ελέγχει» «Αυτή θα είναι μία συναυλία, που από καιρό ήθελα να κάνω. Υπάρχουν κομμάτια μου που αγαπώ, αλλά ποτέ δεν έπαιξα ζωντανά. Θα ακουστούν με τον καλύτερο τρόπο και στον καλύτερο τόπο. Ο τίτλος “Μια  προσευχή για την Ελλάδα”, αλλά και η διάθεσή μου να είναι η μέρα αυτή ένα κάλεσμα ή μια επίκληση σε Αυτόν πού όλα τα ελέγχει, με πάει μουσικά αλλού. Πιο μυστικά, πιο “Βυζαντινά”, πιο τρυφερά και με πυξίδα που δείχνει στη γλυκιά προσευχή όλων μας. Ο Θεός δεν κοιτάζει τίποτα άλλο, παρά μονάχα τις καρδιές μας. Ας είναι, λοιπόν, η δική μου και η δική σας κοντά Του εκείνη τη μέρα, με τη βοήθεια της μουσικής και των αγγέλων» τονίζει για τη συναυλία ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Συντελεστές
Κατερίνα Νιτσοπούλου (Άνεμος): τραγούδι, Γιώργος και Κωνσταντίνος Μπιλάλης: πρωτοψάλτες, Θανάσης Βασιλόπουλος: κλαρίνο, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: βιολί, Γιώργος Κοντοβάς: πιάνο - πλήκτρα, Δημήτρης Κοτταρίδης: τσέλο, Κώστας Χατζόπουλος: κιθάρες, Νίκος Χατζόπουλος: κοντραμπάσο, Πάνος Κατσικιώτης: κρουστά, ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», μικτή χορωδία «Μελωδοί», διεύθυνση - διδασκαλία: Γιώργος Ζιάκας, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου.