Ponti Beach Hotel

Ponti Beach Hotel

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Σε μεσήλικες το 75% των νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη

Ανησυχία για τη γήρανση του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης και τις επιπτώσεις της στην οικονομική ανάπτυξη εκφράζει η ΕΚΤ. Ο λόγος είναι ότι την τελευταία πενταετία έχει αυξηθεί δυσανάλογα η μερίδα της απασχόλησης που κατέχουν οι προχωρημένες ηλικίες. Τρεις στις τέσσερις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν την τριετία 2015-2018 τις καταλαμβάνουν εργαζόμενοι άνω των 55 ετών. Διαπιστώνοντας τη δυσανάλογα μεγάλη μερίδα της απασχόλησης που καταλαμβάνουν οι προχωρημένες ηλικίες, η τράπεζα προειδοποιεί πως η γήρανση αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο να εμφανισθούν νέες και βαθύτερες υφέσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Στη σχετική ετήσια έκθεσή της, η ΕΚΤ προειδοποιεί πως «η σημαντική αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων προχωρημένης ηλικίας μπορεί να επιφέρει βαθύτερες αλλαγές στην οικονομία, καθώς

Ιταλία: Ισόβια σε νοσοκόμα για ανθρωποκτονίες ασθενών

Ιταλίδα νοσοκόμα καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ένοχη για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο (Τοσκάνη).

Η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον.

Ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας που κατηγορείτο για

Τρίκαλα: Μπαράζ συλλήψεων διακινητών χασίς και κοκαΐνης

Μία... ντουζίνα συλλήψεις έκανε στα Τρίκαλα η αστυνομία, που, μετά από πολύμηνη έρευνα, εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά.

Στη διάρκεια επιχείρησης, χθες το απόγευμα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, συνελήφθησαν ως μέλη τους 12 άτομα, ηλικίας από 18 έως 42 ετών, δύο από τα οποία αρχηγικά.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά άτομα, ηλικίας από 22 έως 51 ετών, ως μέλη των οργανώσεων, ενώ αναζητώνται άλλοι δύο, άγνωστοι μεχρι στιγμής, συνεργοί τους.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε

«Έξυπνα» ποδήλατα βοηθούν τους αναβάτες τους να μην πέφτουν

Το TU Delft και η κατασκευάστρια ποδηλάτων Koninklijke Gazelle ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο ενός ποδηλάτου με «έξυπνο» σύστημα βοήθειας στον έλεγχό του, που εκτιμάται πως θα συνδράμει στη μείωση των πτώσεων από ποδήλατα. 

Το εν λόγω ποδήλατο έχει ένα «έξυπνο» μοτέρ στις χειρολαβές του τιμονιού, που βοηθά τον ποδηλάτη, εάν «αντιληφθεί» πως κινδυνεύει να πέσει. Επίσης, το σύστημα κρατά το ποδήλατο σταθερό σε ταχύτητες άνω των 4 χλμ/ώρα.

Το ολλανδικό ινστιτούτο οδικής ασφάλειας SWOV έχει διαπιστώσει πως ο αριθμός των σοβαρών

Κ. Μητσοτάκης: Εθνικό ζήτημα η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα της να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με τη συμμετοχή της τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και σε όλα τα διεθνή fora τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων, ώστε «μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να

Γαλλία: Επεισόδια και στη νέα διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων»

Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Παρίσι σήμερα, κατά το 23ο Σάββατο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Δεκάδες διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών κι ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το Reuters. Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια πυρπολήθηκαν.

Η αστυνομία αντέδρασε, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μερικοί αστυνομικοί περπάτησαν προς τους διαδηλωτές για να ελέγξουν το πλήθος και να το

Κρήτη: Ένοχος ο γιατρός που άφησε τετραπληγικό 33χρονο

Η Έδρα ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης αναφορικά με πράξεις των αναισθησιολόγων που είχαν ασχοληθεί με το περιστατικό

Δικαίωση συνιστά η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για έναν 33χρονο πατέρα δύο μικρών παιδιών, η υγεία του οποίου υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες, μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κύστης, στην οποία είχε υποβληθεί το καλοκαίρι του 2015, στο ΠΑΓΝΗ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον γιατρό, ο οποίος είχε χειρουργήσει τον τετραπληγικό - σήμερα - Ηρακλειώτη, για την πράξη της «σωματικής βλάβης από αμέλεια, από υπόχρεο» και του επέβαλε

Κύπρος: Ο 35χρονος θα υποδείξει πού εγκατέλειψε τις σορούς της 38χρονης και της κόρης της

Σοκ έχει προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία η υπόθεση της διπλής δολοφονίας της 38χρονης Marry Rose και της εξάχρονης κόρης της, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην περιοχή Ξυλιάτου και στο μεταλλείο Μιτσερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο 35χρονος ύποπτος, υπολοχαγός της Εθνικής Φρουράς, παραδέχθηκε στους ανακριτές πως αυτός σκότωσε την Marry Rose. Σύμφωνα με

Aποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά από την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ

Ο Χ. Ακάρ με επιχείρημα ότι η στρατικοποίηση των νησιών που πρέπει να παραμένουν αποστρατικοποιημένα συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων και ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη λέγοντας: «Από τον Έλληνα ομόλογό μου στα πλαίσια των ειλικρινών σχέσεών μας περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό το ζήτημα».

Την ίδια στιγμή ο Ακάρ ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο, με στόχο αυτό να γίνει με ειρηνικά μέσα και

Μπίζνες εκατομμυρίων με τα… προσωπικά μας δεδομένα

Χιλιάδες άνθρωποι αγνοούν την εκμετάλλευση των προσωπικών τους δεδομένων έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Δεν είναι μόνο το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (και σπιτιού), η οικογενειακή κατάσταση ή οι καταναλωτικές συνήθειες. Το «πετρέλαιο της ψηφιακής εποχής», όπως έχει χαρακτηρίσει τα προσωπικά δεδομένα ο «Economist» σε δημοσίευμά του, αποδεικνύεται πως είναι και τα… κιλά σωματικού βάρους, τα τετραγωνικά του εξοχικού σπιτιού, ο σκύλος στον κήπο, η ερωτική ζωή, οι πολιτικές πεποιθήσεις, η συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση, η χρήση φακών επαφής. Η λίστα μοιάζει ατελείωτη και το «εμπόρευμα» πωλείται ακριβά, «από μερικές εκατοντάδες έως και εκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ο αγοραστής προσπαθεί να

Ο «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας χτυπάει την τεχνολογία, και όλα τα βλέμματα στρέφονται στον κινέζικο κολοσσό Huawei

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας: Η CIA κατηγορεί την Huawei για κατασκοπεία υπέρ τoυ Πεκίνου – «Οι μυστικές υπηρεσίες τη χρηματοδοτούν»

Ο «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας χτυπάει την τεχνολογία, και όλα τα βλέμματα στρέφονται στον κινέζικο κολοσσό Huawei.

Ωστόσο, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σημαντικά, καθώς εφόσον ισχύουν οι κατηγορίες περί κατασκοπείας, μιλάμε για εκατομμύρια κόσμου τα στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα των οποίων έχουν εκτεθεί.

Η αμερικανική αντικατασκοπεία κατηγόρησε την εταιρεία Huawei Technologies πως

Στους δρόμους και πάλι τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Η πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων δεν φαίνεται να πτοεί τα Κίτρινα Γιλέκα, που ετοιμάζονται να κατέβουν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων της Γαλλίας, για 23ο διαδοχικό Σάββατο.

Επί ποδός η αστυνομία της Γαλλίας, με την κυβέρνηση να έχει κινητοποιήσει 60.000 αστυνομικούς. 

Ορισμένα μέλη του κινήματος σε αναρτήσεις τους στα social media έχουν εκφράσει την πρόθεση να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Σαββάτου, με το επιχείρημα ότι η

Φθιώτιδα: 19χρονη αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειας η κοπέλα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα

Τραγωδία τα ξημερώματα στη Φθιώτιδα με μια 19χρονη κοπέλα να βάζει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το lamiareport.gr κάνουν λόγο για αυτοκτονία, ωστόσο σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειας η κοπέλα δεν αντιμετώπιζε

BTS: Οι Νοτιοκορεάτες κατέρριψαν το ρεκόρ του YouTube

Οι σταρ της K-pop, BTS συνεχίζουν να καταγράφουν σπουδαίες νίκες στα social media και το τελευταίο επίτευγμά τους είναι εξωπραγματικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κυκλοφόρησε το βίντεο για το τραγούδι «Boy With Luv» -η συνεργασία του νοτιοκορεατικού boy band με την Αμερικανίδα Halsey, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερα πάνω από 78 εκατ. views στο YouTube, εντός

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο που έχει παίξει ο Νίκος Παππάς

Οι αποκαλύψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Νίκο Παππά και η επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού του ως «υπουργού – καναλάρχη, βάζει σε νέα βάση την υπόθεση ενός υπουργού που πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο.

Ο Νίκος Παππάς, την εποχή που έκανε δήθεν κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου, την εποχή που έφερνε το… Ινστιτούτο της Φλωρεντίας για να γνωμοδοτήσει για το πόσες συχνότητες χωράνε στο φάσμα… είχε κι άλλες δουλειές. Οπως αποκάλυψε ο κ. Μαρινάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν τη Μεγάλη Τετάρτη

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώθηκε ότι την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019.

Το ποσό των 54.315.532,86 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.755 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και

Τυφώνας Μάικλ: Ο ισχυρότερος που έπληξε τις ΗΠΑ τα τελευταία 27 χρόνια

Η σφοδρότητα του κυκλώνα Μάικλ, που ισοπέδωσε τον περασμένο χρόνο ένα μέρος της Φλόριντας, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από Αμερικανούς επιστήμονες, που κατέταξαν το φαινόμενο στη σπάνια κατηγορία 5, τη μεγαλύτερη που υπάρχει.

Ο Μάικλ έπληξε την περιοχή στις 10 Οκτωβρίου του 2018, συνοδευόμενος από ανέμους 257,5 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).

Με ανέμους να υπερβαίνουν τα 251 χλμ/ώρα, ένας κυκλώνας κατατάσσεται στην κατηγορία

Αύξηση 6% σε τρεις ημέρες στις τιμές χονδρικής του χοιρινού κρέατος

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι διεθνείς τιμές χοιρινού κρέατος έχουν αυξηθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα ενός ιού που αποδεκατίζει τη βιομηχανία γουρουνιών της Κίνας, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ωστόσο όπως τονίζεται τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης.

Οι μεταποιητές κρέατος σε όλο τον κόσμο πωλούν περισσότερο χοιρινό κρέας στην Κίνα για να καλύψουν τις ελλείψεις που προκαλούνται από την εκδήλωση αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Η συνέπεια είναι οι αυστηρότερες προμήθειες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, η οποία

ΟΚΑΝΑ: Σημαντική η μείωση της λίστας αναμονής για θεραπεία

«Μόνο 586 αιτήσεις για ένταξη σε πρόγραμμα υποκατάστασης βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ ο αριθμός των ατόμων σε αναμονή για θεραπεία στην Αττική ήταν μόλις 40 στις 31 Μαρτίου 2019» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Ευάγγελος Καφετζόπουλος, κατά τον πρώτο δημόσιο απολογισμό με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2019.

Όπως είπε, η άμεση πρόσβαση σε θεραπευτικές υπηρεσίες σε όλα τα εξαρτημένα άτομα είναι ο στόχος του ΟΚΑΝΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημαντική εξέλιξη των δύο τελευταίων ετών αποτελεί η αισθητή μείωση της λίστας αναμονής για

Ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Aθηνών Κώστας Λαγουβάρδος αναλύει τα χαρακτηριστικά της παρατεταμένης βαρυχειμωνιάς

Ημερολογιακά έχουμε μπει στην Άνοιξη αλλά ο εφετινός χειμώνας δεν λέει να μας αποχωριστεί. Χαμηλές θερμοκρασίες, δυνατοί βοριάδες, έντονες καταιγίδες, καταστροφικές χαλαζοπτώσεις και λίγες ημέρες ηλιοφάνειας. Αυτή είναι η αίσθηση του μέσου πολίτη για τον εφετινό χειμώνα που ειδικά στη κεντρική και νότια Ελλάδα έσπασε πολλά ρεκόρ. 

Τι ακριβώς συμβαίνει; Πώς αναλύουν οι μετεωρολόγοι τα καιρικά φαινόμενα του εφετινού χειμώνα και πού κατατάσσονται σε σχέση με τα φαινόμενα που είχαμε την τελευταία 20ετία; Θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα και το Πάσχα; Πόσο θα επηρεαστεί το καλοκαίρι;

Το ethnos.gr παρουσιάζει μία μεγάλη έρευνα με την βοήθεια του Διευθυντή Ερευνών

Τον Μάιο η «ετυμηγορία» των θεσμών για τις 120 δόσεις

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών –οι οποίοι αναμένονται στην Αθήνα στις 5 Μαϊου- αναμένεται να μπει το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. 

Η ελληνική κυβέρνηση επείγεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή στις αρχές Μαϊου, ώστε η ηλεκτρονική πλατφόρμα να ενεργοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές. 

Ωστόσο, το σχέδιο που έχει καταρτίσει –και το οποίο προβλέπει μια ανοικτή ρύθμιση χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ειδικά για όσους βαρύνονται με οφειλές της τάξεως των 5000-10.000 ευρώ ετησίως- φαίνεται να προκαλεί ενστάσεις από την πλευρά των θεσμών οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη ταχθεί κατά των «ανοικτών» ρυθμίσεων με το επιχείρημα ότι πλήττεται η κουλτούρα των

Πανικός στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις – Κρύβονται πίσω από τη λάσπη για να μην απαντήσουν

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τις αποκαλύψεις Μαρινάκη για τον Νίκο Παππά και τον Καλογρίτσα, όμως, καμιά επί της ουσίας απάντηση δεν έχει δοθεί. Μήπως γιατί ξέρουν ότι όλα αυτά αποδεικνύονται εύκολα και δεν θέλουν να εκτεθούν;

Με ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις, χρησιμοποίηση όρων και χαρακτηρισμών που δανείστηκε από τα troll του διαδικτύου «απάντησε» το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις βόμβες που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Εχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου αλλά επί της ουσίας απαντήσεις για τις αποκαλύψεις που έκανε ο

Απόψε θα εμφανιστεί η Ροζ πανσέληνος του Απριλίου

Ένα γεμάτο «ροζ» φεγγάρι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε απόψε στον ουρανό. Η ροζ πανσέληνος του Απριλίου θα είναι ορατή στις 02:12 τα ξημερώματα.

Η ροζ πανσέληνος που συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, σηματοδοτεί παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης.

Το ροζ φεγγάρι έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν την Άνοιξη. Το Wild Ground Phlox αποκτά ένα λαμπερό ροζ χρώμα και

Βασίλης Καπερνάρος για σύλληψη Λυκουρέζου: Έγινε για να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης

Την εκτίμηση ότι η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου έγινε με σκοπό «να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος και να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες των όσων πρέπει να αποφύγει η εκάστοτε κυβέρνηση», εξέφρασε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να κλητευθούν και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα».

«Για να συλληφθεί κάποιος πρέπει προηγουμένως να κλητευθεί εκεί που έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία του και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μένει εκεί και δεν ανταποκρίνεται στην κλήτευση του ανακριτή, τότε εκδίδεται ένταλμα. Ένταλμα μπορεί να εκδώσει ο ανακριτής όταν υπάρχει υπόνοια ότι μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό. Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να

Σχολείο απομάκρυνε ιστορικό πίνακα γιατί έδειχνε μόνο λευκά παιδιά

Ένας πίνακας της εποχής της Μεγάλης Ύφεσης (1929-1939) που απεικονίζει λευκά παιδιά να παίζουν έξω το χειμώνα αφαιρέθηκε από το Γυμνάσιο Percy Julian στο Oak Park του Σικάγου, επειδή η διεύθυνση θεώρησε ότι «δεν εκπροσωπούσε την ποικιλομορφία(diversity) του σχολείου».

Ενώ μερικοί δήλωσαν ότι ο πίνακας φέρνει «αναστάτωση» στους μαθητές του χρώματος που ένιωθαν ότι τους απέκλειε το σχολείο, ένας ντόπιος συνταξιούχος καθηγητής ιστορίας της αμερικανικής τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, παρομοίασε την απομάκρυνσή του με

«Σχέδιο Πυθία»: Ο Καραμανλής ήταν ενήμερος

Το γραφείο του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, είχε ενημερωθεί από τα πιο έγκυρα χείλη, από τον διορισμένο από τον ίδιο διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Ι. Κοραντή, ότι η περίφημη «Πυθία» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κατασκευή, από ένα κακοστημένο σενάριο, το οποίο επεξεργάστηκαν κάποιοι προς ίδιον όφελος.

Ενα νέο έγγραφο που φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα «ΤΑ ΝΕΑ» αποδεικνύει ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, είχε ενημερωθεί από τα πιο έγκυρα χείλη, από τον διορισμένο από τον ίδιο διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Ι. Κοραντή, ότι η περίφημη «Πυθία» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κατασκευή, από ένα κακοστημένο σενάριο, το οποίο επεξεργάστηκαν κάποιοι προς

Νέα φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στο «φως», για το προφίλ της γυναίκας στο Αίγιο που κατηγορείται ότι γέννησε και εν συνεχεία πέταξε σε κάδο σκουπιδιών το βρέφος της

Nέα φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στο «φως», για το προφίλ της γυναίκας στο Αίγιο που κατηγορείται ότι γέννησε και εν συνεχεία πέταξε σε κάδο σκουπιδιών το βρέφος της.

Η νεαρή γυναίκα φαίνεται πως ήταν ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι αναρτούσε συχνά φωτογραφίες με μωρά.

Ερωτήματα δημιουργεί η τελευταία της ανάρτηση στο Facebook στην οποία έγραφε χαρακτηριστικά ότι «όλα κάποια στιγμή χάνονται».

Η ίδια εξακολουθεί να μην δίνει πειστικές απαντήσεις στους ανθρώπους των Αρχών, οι οποίοι

Κλυδωνισμοί στην ιταλική κυβέρνηση έπειτα από σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκεται συνεργάτης του Σαλβίνι

Κόντρα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, ενόψει και των ευρωεκλογών

Ενδοκυβερνητική κρίση έχει προκληθεί στην Ιταλία, καθώς οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, του Κινήματος Πέντε Αστεριών, έχουν επιδεινωθεί ραγδαία, τόσο μετά από σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκεται στενός συνεργάτης του Ματέο Σαλβίνι, όσο και ενόψει των ευρωεκλογών, που κάθε κόμμα επιχειρεί να αποκομίσει όσο δυνατόν περισσότερα πολιτικά οφέλη.

Τα Πέντε Αστέρια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατηγορούν τη Λέγκα ότι απειλεί να ρίξει την

Βουλή: Άρση ασυλίας για Ανδ. Λοβέρδο και Μ. Σαλμά

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου - κατόπιν αιτήματος της εισαγγελικής αρχής για την υπόθεση Novartis - και του Μάριου Σαλμά, για την υπόθεση αρθροσκοπήσεων, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μία συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Τόσο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, όσο και ο βουλευτής της Ν.Δ. είχαν ζητήσει νωρίτερα από το Σώμα να ψηφίσει την άρση της ασυλίας τους ώστε οι υποθέσεις που τους αφορούν να εξετασθούν από την Δικαιοσύνη.

Σε σύνολο 214 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν

Μυτιλήνη: Σιωπηλό συλλαλητήριο τη Δευτέρα για επιθέσεις κατά μεταναστών

Ένα χρόνο μετά τη «νύχτα της ντροπής» στη Μυτιλήνη, όπου πρόσφυγες και μετανάστες δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από ομάδες ακροδεξιών στην πλατεία Σαπφούς, διοργανώνεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου «σιωπηλό συλλαλητήριο», με πρωτοβουλία της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη», η οποία καλεί «όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες, τους φορείς του τόπου και τις παρατάξεις των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου» να συμμετάσχουν.

«Η επίθεση που δέχθηκαν εκείνη τη νύχτα αποσκοπούσε και στη φυσική τους εξόντωση. Πράγμα που έδειξαν όχι μόνο με το σύνθημα "κάψτε τους", αλλά κυρίως με τα όσα

Uber: Ιαπωνική ένεση 1 δισ. στα σχέδια αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Σε συμφωνία με ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων το τεχνολογικό fund του ιαπωνικού κολοσσού Softbank, για τη στήριξη της μονάδας πλήρως αυτοματοποιημένων (χωρίς οδηγό) αυτοκινήτων, κατέληξε η Uber.

Η ομάδα θα προβεί σε επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων, με μέρος των κεφαλαίων να προέρχονται από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota και την επίσης ιαπωνική κατασκευάστρια

Στην τελική ευθεία τα ηλεκτρονικά βιβλία

Καταργείται η γνώση. Η γνώση θα είναι μόνο για τους ολίγους ή γι' αυτούς που θα έχουν βιβλία από χαρτί ακόμη!

Στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για την ηλεκτρονική τήρηση των φορολογικών βιβλίων χιλιάδων επιχειρήσεων μετά το Πάσχα προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς έχει ολοκληρωθεί η τεχνική προετοιμασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση η ηλεκτρονική τήρηση θα αφορά μόνο τα βιβλία εσόδων-εξόδων. Η τήρηση των βιβλίων αυτών θα διεκπεραιώνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα λειτουργεί στο σύστημα TAXISnet, επιτρέποντας ουσιαστικά την οnline

Απλοποιούνται οι διαδικασίες αναγνώρισης των πτυχίων 9.500 αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων

Απλοποιούνται οι διαδικασίες αναγνώρισης των πτυχίων 9.500 αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων που αποκτούν πλέον ισότιμους τίτλους σε επίπεδο επαγγελματικών προσόντων με εκείνους των ελληνικών πανεπιστημίων. 

Το υπουργείο Παιδείας καταργεί με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και το αντικαθιστά με το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ), το οποίο και θα επιτελεί τον επιδιωκόμενο σκοπό της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ και του Π.∆. 38/2010, καθώς η διαδικασία που ακολουθεί το ΣΑΕΠ είναι χρονοβόρα και δυσλειτουργική.

Κύριος σκοπός του νέου οργάνου θα είναι η επαλήθευση από τον αρμόδιο φορέα στο κράτος-µέλος καταγωγής του τίτλου, µε την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο προκειμένου η διαδικασία να καταστεί ταχύτερη. Ο ενδιαφερόμενος

Συντάξεις, επενδύσεις, βιωσιμότητα

Θα είναι για πολύν καιρό μαζί μας η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, όπως την άνοιξε η παρουσίαση της Έκθεσης-πρότασης του ΙΟΒΕ «Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ανάπτυξη». Ή… θα ‘πρεπε να είναι, όσο κι αν η εγκατάσταση τώρα σε εκλογικό χρόνο υπόσχεται/απειλεί η συζήτηση γύρω από το αν (ή μάλλον πόσο…) είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση στο Ασφαλιστικό «μας» ενός κεφαλαιοποιητικού πυλώνα να περιορισθεί -και δεν θα ‘ναι η πρώτη φορά!- σε αλληλοκαταγγελίες περί «συστήματος Πινοσέτ» ή περί «ευθύνης εκτροχιασμού Κατρούγκαλου».

Ήταν σημαντικό να σημειώσει κανείς πώς, στην ανάπτυξη της θέσης του ΙΟΒΕ, ο Νίκος Βέττας προέταξε μιαν υπενθύμιση του πόσο χαμηλά βρίσκονται -ακόμη και μετά την επαναφορά ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία- οι επενδύσεις. Σε μόλις 12% του ΑΕΠ βρίσκονταν ακόμη οι επενδύσεις το 2018, έναντι σχεδόν 26% του 2008 - με την κατάρρευση όμως του ΑΕΠ να σημαίνει

Ο Βασίλης Καπερνάρος, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, εγγυάται μια Αθήνα, όπως ακριβώς πρέπει να είναι, για να είναι ευτυχισμένοι κι ασφαλείς οι πολίτες της

Ασφάλεια σε κάθε γειτονιά

Τα τείχη μίας πόλης είναι οι νόμοι. Δεν αρκεί όμως να υπάρχουν, πρέπει και να εφαρμόζονται. 


Η ασφάλεια, ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Αθηναίων, δεν περιορίζεται σε γενικές δηλώσεις ή αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες. 

Οι δημότες πληρώνουν φόρους για να έχουν ασφάλεια και η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το κράτος, έχει την υποχρέωση να την παρέχει σε όλους.

Η πρότασή μας:

• Δημιουργία Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος το οποίο στελεχώνεται από

Φαήλος Κρανιδιώτης: «Πίσσα και πούπουλα» στους ευρωβουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ των Ποντίων

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook τη μη ψήφιση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων από Έλληνες ευρωβουλευτές.

«Οι ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς, που κατέθεσε το ψηφισμα αναγνώρισης από την Ευρωβουλή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την Τουρκία και οι Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός υπερψήφισαν.

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στη Φιλιππιάδα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "Δήμος για τον Πολίτη" με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Γιολδάση.

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στη Φιλιππιάδα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "Δήμος για τον Πολίτη" με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Γιολδάση. 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο μπροστά και γύρω από το εκλογικό κέντρο , επιβεβαιώνοντας τη στήριξή του στον συνδυασμό της νίκης. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιολδάσης Δημήτριος, στην ομιλία του , αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την συγκλονιστική παρουσία του, αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής και την χαρακτήρισε υπηρέτη ιδιοτελών συμφερόντων. 

Υπογράμμισε ότι ο στόχος όλων όσων συμμετέχουν στον συνδυασμό μας είναι να γίνει μία νέα επανεκκίνηση στον Δήμο Ζηρού ώστε αυτός να επανέλθει στη θέση που του αξίζει. 

Όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να γίνει ο Δήμος μας πρωταγωνιστής τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο.

Μεγάλη επίθεση χάκερς στην Κύπρο

Διαστάσεις και στο διεθνή Τύπο λαμβάνουν ώρα με την ώρα οι πληροφορίες που θέλουν χάκερς να έχουν επιτύχει πρόσβαση στους κυβερνητικούς, ηλεκτρονικούς λογαριασμούς αλληλογραφίας της Κύπρου ή αλλιώς το λεγόμενο gov.cy.

Οι ερευνητές του τμήματος ασφαλείας της ομάδας «Cisco’s Talos», σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, αποκάλυψαν ότι μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται «Sea Turtle» πραγματοποίησε μια ευρεία καμπάνια κατασκοπείας μέσω πειρατείας στα DNS χωρών, χτυπώντας 40 διαφορετικούς οργανισμούς, μεταξύ αυτών και η Κύπρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας wired, στόχος τους ήταν η συλλογή πληροφοριών από κυβερνητικούς οργανισμούς, υπουργεία εξωτερικών, μυστικές υπηρεσίες, στρατιωτικούς στόχους και

Καναδάς: Τρεις ορειβάτες σκοτώθηκαν ενώ επιχειρούσαν ανάβαση στα Βραχώδη Όρη

Τρεις φημισμένοι, επαγγελματίες ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους μετά από χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στα Βραχώρη Όρη του Καναδά, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία εθνικών δρυμών (Parks Canada) της χώρας.

Σύμφωνα με ιστότοπους εξειδικευμένους σε θέματα ορειβασίας, οι τρεις άνδρες είναι ο Αμερικανός Τζες Ροσκέλι, 36 ετών και οι Αυστριακοί Νταβίν Λάμα, 28 ετών και Χάνσγιεργκ Άουερ, 35 ετών. Έχασαν τη ζωή τους ενώ επιχειρούσαν μια δύσκολη ανάβαση στην κορυφή Χάουζι, στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ.

Ο Ροσκέλι είχε γίνει γνωστός επειδή κατέκτησε, το 2003, σε ηλικία 20 ετών, το όρος Έβερεστ. Τότε, ήταν ο νεότερος ορειβάτης όλων των εποχών που πέτυχε αυτόν τον άθλο. Ο Λάμα και ο Άουερ ήταν

Αλ. Τσίπρας: Πρόοδος ή συντήρηση το δίλημμα των εκλογών

Μήνυμα πως η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα της χρεοκοπίας, των μνημονίων και του ΔΝΤέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι «πρόοδος ή συντήρηση»

Κατά την ομιλία του στην Καλαμάτα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ένα πλατύ λαϊκό ρεύμα βγαίνει μπροστά σε όλη την Ελλάδα. Και δίνει απαντήσεις σε κάθε πόλη, σε κάθε περιφέρεια, παντού όπου συγκροτείται η προοδευτική Συμμαχία σε ρεύμα πλειοψηφικό και νικηφόρο, για να μπει ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και στην επιστροφή όσων λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Δίνει απαντήσεις σε όσους νομίζουν ότι η δύναμη του ψέματος και της προπαγάνδας είναι πιο

Δήλωση - Μήνυμα για τη νίκη που έρχεται, από τον Γ. Παπαλέξη στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου

Παρουσία πλήθους κόσμου και υποψηφίων συμβούλων πραγματοποιήθηκαν πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον», με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Παπαλέξη.

Στην τοποθέτησή του, ο υποψήφιος δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός του θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου και θα τις κερδίσει.

«Tο γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα σημαίνει ότι όσα μας ενώνουν είναι πολλά. Και ότι τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν να συνθέσουμε και να προβάλουμε μια νέα ατζέντα για την πόλη μας. Με τιμά η πρόσκληση σας και με τιμά η παρουσία τόσων καλών φίλων.

«Είμαστε οι καλύτεροι και δεν μπορεί κανένας να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να το πιστεύουμε αυτό» είπε ακόμη. «Απευθυνόμαστε στην κοινωνία, τους κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε την στήριξή τους ώστε να πάμε την Άρτα μπροστά».

Ο κ. Παπαλέξης κάλεσε όλους του υποψήφιους να δώσουν τον αγώνα πόρτα – πόρτα, δυνατά, με αγώνα, πειθώ και επιχειρήματα.



Στην φωτογραφία μεταξύ άλλων:
Θωμάς Τσιρογιάννης, Χριστίνα Σπάκα, Μάρω Νάκα, Νικολέττα Μαντέλου, Αναστασία Κατσαντούλα, Γιώργος Μπουργάνης.


«Πλέον – συνέχισε ο κ.Παπαλέξης – έχουμε έναν ΣΤΟΧΟ.

Χωρίς ανάσα, χωρίς διακοπή, να δούμε και να συζητήσουμε με όλους τους πολίτες. Να ξεδιαλύνουμε συγχύσεις που σκόπιμα καλλιεργούνται από ορισμένους. Να βοηθήσουμε τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμά τους, το μήνυμα που θέλουν, το μήνυμα που θέλουμε».

Διόρθωση δηλώσεων Ε9 χωρίς πρόστιμα για την πλήρη ταύτιση του Εθνικού Κτηματολογίου με το Περιουσιολόγιο της ΑΑΔΕ

Εκατομμύρια φορολογούμενοι αποκτούν τη δυνατότητα να γνωστοποιήσουν στη Φορολογική Διοίκηση τα σωστά περιγραφικά στοιχεία των ακινήτων τους, όπως αυτά προκύπτουν από τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, υποβάλλοντας εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 στο σύστημα TAXISnet, χωρίς να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ, αναφέρει η “Ναυτεμπορική”.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, όπως αυτή προκύπτει από σχετική Διαπιστωτική Πράξη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, η οποία κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών. Τελικός σκοπός είναι η πλήρης ταύτιση των πληροφοριακών στοιχείων για την

Πόσο πιο πολύ θα εξευτελιστεί η δικαιοσύνη στα πόδια της εξουσίας και των στοών που την χειραγωγούν;

Άρειος Πάγος: Δικαίωση τραπεζών για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο

Υπέρ των επιχειρημάτων των τραπεζών αποφάνθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχετικά με το θέμα των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Οι ανώτατοι δικαστές, παρά την αντίθετη εισήγηση, προχώρησαν στην απόρριψη του αιτήματος αναίρεσης δανειολήπτριας σε ελβετικό φράγκο, η οποία ζητούσε να κριθεί ως καταχρηστικός ο όρος που προέβλεπε την αποπληρωμή των δανείων βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας με το ευρώ.

Σύμφωνα με την 4/2019 απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο επίμαχος

Αθώωση Τσουκάτου για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι το 1.000.000 μάρκα κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Την αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου για το 1.000.000 μάρκα που είχε λάβει το 1999 από τη Siemens, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την εισαγγελέα Ελένη Σκεπαρνιά, δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι το επίμαχο ποσό κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη.

Αναλυτικότερα, όπως σημείωσε η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά, ο κ. Τσουκάτος πραγματοποίησε

Ο Αγιος Λουκας ο Ιατρός, ολοζώντανος



Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ολοζώντανος εδώ σε αυτή τη φωτογραφία και σαν να στέκεται δίπλα σου έτοιμος να σε απαλλάξει με ένα άγγιγμα του από κάθε βασανισμό της ψυχής σου!!!!

Άγιε τού Θεού πρέσβευε υπέρ ημών.

Αφαιρέθηκαν οι τιμητικοί τίτλοι από τον νομπελίστα Γουάτσον

Άκου η νέα Τάξη πραγμάτων τι μπορεί να κάνει.

Ο Μεγαλύτερος μοριακός βιολόγος ever, αυτός που ανακάλυψε την δομή του DNA και βραβεύτηκε με το Νόμπελ ιατρικής είπε πως βιολογικά οι Αφρικανοί είναι μειωμένης ευφυΐας.

Δεν τους έβρισε δεν τους είπε χειρότερους ούτε κατώτερους .

Είπε αυτοί δεν έχουν αυτό αλλά έχουν αλλά. (Σωματική Ρώμη αθλητικές επιδόσεις).

Με τεκμηρίωση βιολογική.

Τον είπαν ρατσιστή. Τον απέλυσαν. Αναγκάστηκε να πουλήσει το Νόμπελ του για να

Συγκλονιστική στιγμή πτώσης λεωφορείου σε πλαγιά σε δρόμο στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο με τους 55 επιβάτες να βγαίνει εκτός δρόμου και να αρχίζει να κάνει ανεξέλεγκτα τούμπες στην πλαγιά.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός καθώς συνολικά 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους – οι 28 στο σημείο του δυστυχήματος και το 29ο θύμα, μια γυναίκα, κατέληξε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε βαρία τραυματισμένη.

Οι 55 τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο είχαν ξεκινήσει από ξενοδοχείο με προορισμό ένα εστιατόριο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Πορτογαλίας).

Αν και πορτογαλικές αρχές ακόμα δεν έχουν διακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, βουλευτής της περιοχής δήλωσε ότι το σημείο της εκτροπής είναι γνωστό στους κατοίκους ως

«Στενοχωριέμαι για την Ευρώπη, γιατί θα καταστραφεί όπως η Καπερναούμ. Οι περήφανοι πύργοι της θα γκρεμιστούν…»

«Οἱ περήφανοι πύργοι της θά γκρεμιστοῦν, θα καταστραφοῦν καί οἱ λεωφόροι της θά μετατραποῦν σέ τόπους πού θά φυτρώσουν θάμνοι μέ ἀγκάθια, ὅπου θά κάνουν τη φωλιά τους τά φίδια».

Ὁ Χριστός μέ τή διδασκαλία του συνέβαλε στήν πρόοδο τῆς Εὐρώπης; Ἡ Εὐρώπη εὐχαρίστησε τόν Χριστό;

Ἀδελφοί μου, αὐτά τά ἐρωτήματα μποροῦν νά ἀποτελέσουν θέμα μελέτης και διδαχῆς. Τί προσέφερε ὁ Χριστός στην Εὐρώπη; Οἱ εὐρωπαῖοι ἀνέμεναν πολλά ἀπό τόν Χριστό καί Αὐτός τούς ἔδωσε περισσότερα ἀπό ὅσα ἐκεῖνοι περίμεναν. Τούς πρόσφερε τά πάντα.

Ὁ Χριστός ἀπάλλαξε τήν Εὐρώπη ἀπό τόν σκοταδισμό τῆς ἀθεΐας καί τήν μωρία τῆς εἰδωλολατρίας. Αὐτή ἡ φράση εἶναι σημαντική γιά ὅποιον μπορεῖ νά καταλάβει τί εἶναι εἰδωλολατρία καί

ΣΟΚ: Πρώην «βασίλισσα της ομορφιάς» βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της (pics)

Μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς αυτοκτόνησε μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και κοκαΐνης.

Η 32χρονη καλλονή κρεμάστηκε στο σπίτι της και το άψυχο σώμα της βρήκε ο 25χρονος σύντροφός της, ο οποίος αυτοκτόνησε 20 ημέρες αργότερα.

Αν και ο 25χρονος προσπάθησε με τεχνητή αναπνοή να την επαναφέρει, γρήγορα όμως, συνειδητοποίησε ότι είχε πεθάνει.

Ο θανατηφόρος συνδυασμός αλκοόλ και κοκαΐνης στο σώμα της είχε ως αποτέλεσμα, επιβάρυναν