Ponti Beach Hotel

Ponti Beach Hotel

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Μαρία (Μάρω) Νάκα. Μια δυναμική παρουσία στον συνδυασμό "Γέφυρα στο Μέλλον"


Η Μαρία (Μάρω) Νάκα σε συνέντευξή της στo salpiga.blogspot.gr για την υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό του Ιωάννη Παπαλέξη, μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Επενδύουμε στα παιδιά μας, επενδύουμε στο μέλλον μας

Ως μητέρα δύο ανήλικων αγοριών, οι απαιτήσεις μου και οι προσδοκίες μου από την πόλη στην οποία ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου αλλάξανε προτεραιότητα!

Πρωταρχική μου απαίτηση λοιπόν ήταν να ζω σε ένα ασφαλές περιβάλλον! Τόσο από τα αυτοκίνητα, όσο και από εξωτερικούς κινδύνους. Να ζω σε μία πόλη καθαρή, περιποιημένη, νοικοκυρεμένη. Με άνετους δρόμους, με χώρους στάθμευσης, με ασφαλείς πεζόδρομους, ευρύχωρα πεζοδρόμια, καταπράσινα πάρκα, σύγχρονους παιδότοπους, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με

Κουίζ: Ποιος πρωτοκλασάτος υπουργός έκανε επίσης διακοπές με το κότερο;

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις των κυβερνητικών στελεχών με τη... θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου. Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χλιδάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Πρόκειται μάλιστα για κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, επισημαίνεται στο άρθρο, το οποίο απόλαυσε τις ανέσεις της θαλαμηγού με ευάριθμη συντροφιά.

«Ως φαίνεται η κούραση είναι ενδημική ασθένεια που έχει πλήξει άσχημα ορισμένα εκ των μελών της κυβέρνησης», αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος.
Κουίζ: Βρες ποιος είναι ο υπουργός

«Από τη στιγμή μάλισταπ ου ο πρωθυπουργός διαγιγνώσκεται με κούραση και μάλιστα τόσο

Εκλογικό επίδομα: Αύξηση 25% του ποσού, 20% των δικαιούχων

Στο +25% θα είναι, τελικά, η αύξηση του εκλογικού επιδόματος για τους δημοτικούς υπαλλήλους σε σχέση με το 2014 (278,75 από 223 ευρώ μικτά). Παράλληλα, στις εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι κατά 20% (από 30.900 το 2014 σε 37.080)

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης είχε προσδιορίσει την αύξηση του ύψους του εκλογικού επιδόματος αλλά και των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν σε 15%.

Τελικώς, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών επετεύχθη μεγαλύτερη αύξηση τόσο

ΤΕΤ, 15 ΜΑΪ ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ. Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Βασίλη Καπερνάρου




Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού "Αθήνα, το σπίτι μας!" Βασίλης Καπερνάρος,

σας καλεί στην κεντρική προεκλογική του ομιλία και στην παρουσίαση του προγράμματος και του συνδυασμού.





Στο βήμα της βουλής ανέβηκε πριν λίγη ώρα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, προσφέρει άθελά του μια πολύτιμη υπηρεσία στη χώρα: δίνει τη δυνατότητα να συζητηθούν επιτέλους τα πεπραγμένα του καθενός, το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της χώρας, για όλα αυτά που καίνε τους πολίτες και που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει συστηματικά να συζητήσει, «όπως ο διάβολος το λιβάνι».

Από τον Αύγουστο του 2018, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, οπότε και η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, η ΝΔ και το μηντιακό σύστημα που τη στηρίζει, έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με μοναδικό στόχο να μη

Νικολέτα Μαντέλλου: Μια δυναμική παρουσία στον συνδυασμό "Γέφυρα στο Μέλλον"

Η Νικολέτα Μαντέλλου, είναι δικηγόρος Άρτας εν ενεργεία, πτυχιούχος ΑΠΘ, πρώην μέλος Δ.Σ.Θ., νέα και δυναμική γυναίκα, με λόγο και άποψη και με καταγωγή από τα Θεοδώριανα και το Μακρύκαμπο Λεπιανών Άρτας.

Οι γνώσεις και η εμπειρία της την καθιστούν πολύτιμη συνεργάτιδα στην Άρτα, που θέλει να δημιουργήσει ο Ιωάννης Παπαλέξης. Μια Άρτα, έναν Δήμο, που θα απαντά πειστικά στις προκλήσεις και τα σύνθετα προβλήματα, που καθημερινά πλέον αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

"Στόχος μου, αναφέρει, είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προβολή του Δήμου μας, στην ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων και κυρίως στην αλλαγή της προοπτικής του τόπου μας. Οι φωνές στα κέντρα λήψης των αποφάσεων χρειάζονται

Νέο σχέδιο εθελουσίας εξόδου από την Εθνική Τράπεζα

Καινούργιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+8,51% στους εργαζομένους, το οποίο θα είναι ανοιχτό για 11 ημερολογιακές ημέρες.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προτείνονται 4 επιλογές στους εργαζομένους, το πλαφόν για τις αποδοχές αποζημίωσης ορίζεται στα 170.000 ευρώ, η κατώτατη ηλικία δικαιούχων τα 30 έτη και για να αποχωρήσει κάποιος πρέπει να διαθέτει 3 χρόνια εργασίας στην τράπεζα.

Κίνητρα

Κίνητρα και προσαυξήσεις δίδονται για την αποχώρηση ατόμων που υπερβαίνουν τα 50

Τ. Πετρόπουλος: Στις 20 Μαΐου η καταβολή της 13ης σύνταξης

Την καταβολή της 13ης σύνταξης στις 20 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη, με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο

Αλ. Τσίπρας: Όλα όσα εξαγγείλαμε θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα

«Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη μεθεπόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιστύλιο της Βουλής, μετά το πέρας της συζήτησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, για να νιώσουν οι πολίτες που ακόμα δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και το τέλος των μνημονίων, να

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η διεθνής κοινότητα κατηγορεί την Αμερική για τείχη προστατευτισμού

Προτάσσοντας το δόγμα «Πρώτα η Αμερική», ο Τραμπ πολεμά την Κίνα -τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική υπερδύναμη- με το όπλο των δασμών. Τα πυρά της Ουάσιγκτον πέφτουν και στους υπόλοιπους εμπορικούς εταίρους, απειλώντας να ανοίξει μέτωπο και εναντίον της Ευρώπης. Σε αυτήν τη νέα τάξη πραγμάτων, που απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης των ανοικτών αγορών, η Ευρώπη νιώθει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να υψώσει και αυτή τα δικά της τείχη μπροστά στην κινεζική απειλή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε τον προηγούμενο μήνα σε εφαρμογή το πανευρωπαϊκό πλαίσιο που θα περνάει από το μικροσκόπιο τις ξένες άμεσες επενδύσεις. Το πλαίσιο θα λειτουργεί ως

ΦΠΑ στην εστίαση: «Παγώνουν» τα χαμόγελα των επιχειρήσεων

Με πάνω από 40.000 επιχειρήσεις εστίασης εκτός ρύθμισης για μείωση του ΦΠΑ στο 13%, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, έχει «παγώσει» το χαμόγελο των επαγγελματιών από τις προσδοκίες που καλλιέργησαν οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στη διακριτική ευχέρεια του οποίου είναι να «διορθωθεί» το μέτρο, όπως αναφέρουν στη «N» επιχειρηματίες.

Όπως παρατηρούν, είναι η πρώτη φορά που προωθείται ρύθμιση για τον ΦΠΑ στην εστίαση το οποίο «διχάζει» την αγορά εστίασης - υπηρεσίες καφέ και τροφίμων. Η μετάταξη στον χαμηλό συντελεστή του καφέ ως προϊόν-τρόφιμο και η εξαίρεσή του όταν πρόκειται για ρόφημα θα αναπτύξει διαφορετικές ταχύτητες στις επιχειρήσεις του κλάδου και εν προκειμένω ακυρώνεται η

Ευρωεκλογές -Δημοσκόπηση Alco: Κλείνει η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα μεγάλη δημοσκόπηση, μόλις 17 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, είδε απόψε το φως της δημοσιότητας. Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open και την εκπομπή «Open Mind» με την Έλλη Στάη.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που καταγράφει η δημοσκόπηση είναι πως έχει μειωθεί ο αρνητικός

Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία από την Ε.Ε.

Την ανάγκη να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία από την πλευρά της Ευρωπαικής Ένωσης προκειμένου να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σιμπίου της Ρουμανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην δήλωση που έκανε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, υπογράμμισε ότι στήριξε απόλυτα τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο από κοινού ανέδειξαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «επόμενες Συνόδους, του Μαΐου και του Ιουνίου, η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει τα απαραίτητα βήματα και μέτρα αν η προκλητική συμπεριφορά της

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Στροφή των επενδυτών στο «καταφύγιο» των ομολόγων

Με τα tweet του Τραμπ να προκαλούν έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, οι επενδυτές έκαναν στροφή προς το καταφύγιο των κρατικών ομολόγων από χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, στρέφοντας την πλάτη τους στους τίτλους της περιφέρειας. Έντονες πιέσεις στα ιταλικά χαρτιά, ενώ τα ελληνικά ομόλογα άντεξαν στους κραδασμούς, με την απόδοση του 10ετούς στο 3,34%.

Οι απειλές Τραμπ για αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολαρίων τίναξαν στον αέρα τις ελπίδες για επίλυση της σινο-αμερικανικής εμπορικής διαμάχης, σηματοδοτώντας αλλαγή πλεύσης από τον πρόεδρο Τραμπ, που προ ημερών είχε επικαλεσθεί πρόοδο στις

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Ιταλία: Ισχυροί άνεμοι παρέσυραν πλωτό εστιατόριο

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ιταλία. Θύμα των καιρικών φαινομένων έπεσε κι ένα πλωτό εστιατόριο που παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους!

Εξαιτίας της κακοκαιρίας και του πολύ δυνατού αέρα στη βόρεια Ιταλία στην περιοχή Πεσιέρα ντελ Γκάρντα, στην επαρχία της Βερόνα, το πλωτό κατάστημα “La Barcaccia” έσπασε τα αγκυροβόλια και αποκολλήθηκε από τον

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή

Νεκροί είναι 16 Παλαιστίνιοι και τέσσερις Ισραηλινοί - Νέα έκκληση της ΕΕ να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα - Η γυναίκα που σκοτώθηκε μαζί με ένα μωρό ήταν θεία και όχι η μητέρα του.

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί στο Ισραήλ από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για τα δύο τελευταία θύματα, ούτε διευκρίνισε αν ήταν Ισραηλινοί πολίτες. Νωρίτερα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Ασντόντ από

Επάγγελμα ευρωβουλευτής: Οι παχυλές αμοιβές και το «χρυσό αλεξίπτωτο»

Ποιες οι βασικές παροχές για τους ανθρώπους που εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 150.000 ευρώ µπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασµό τους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πληρώνει έως και 250.000 ευρώ ετησίως για τη µισθοδοσία των συνεργατών τους. Οταν γίνουν 63 ετών έχουν δικαίωµα συνταξιοδότησης, ενώ µετά την αποχώρησή τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιούνται ένα πολύ καλό επίδοµα µέχρι να κάνουν το επόµενο επαγγελµατικό βήµα τους

Αυτές είναι µόνο οι βασικές παροχές για τους ανθρώπους που εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού το πλήρες πακέτο περιλαµβάνει πολλά αεροπορικά εισιτήρια, επίδοµα διαµονής και στέγασης, γραφεία, αυτοκίνητο και τη

Ναύπακτος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του

Οι Αρχές βλέπουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας δάσκαλος από την περιοχή.

Τον άνδρα εντόπισε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε από το σημείο.

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με πληροφορίες του npress.gr, βρέθηκε στην θέση του οδηγού, έχοντας μια καραμπίνα στον λαιμό του, σημάδι πως αυτοκτόνησε, καθώς έχει και το τραύμα.

Αυτή την στιγμή ο αυτόπτης μαρτυρας δίνει κατάθεση για το περιστατικό στους άνδρες της Αστυνομία Ναυπάκτου.

Ακόμη ένας νέος άνθρωπος, ο Γεωπόνος Κωνσταντίνος Μπέλλος, θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό του Α. Καχριμάνη επικεφαλής του συνδυασμού "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου"

Ο Κωνσταντίνος Μπέλλος είναι γιος του Τάσου Μπέλλου (γεωπόνου) και της Καίτης Γεωργίου-Μπέλλου. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Άρτα. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ζάκα (καθηγήτρια αγγλικών) και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά. Αποφοίτησε από το 2ο γενικό Λύκειο Άρτας.

Φοίτησε διαδοχικά στο Facoltà di Scienze Agrarie Universita της Πίζας στην Ιταλία και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων της πόλης μας και παράλληλα ενεργό μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας όπου υπήρξε πρόεδρος επί 3 συνεχόμενες διετίες και τώρα μέλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας (γεωπόνος) από το 1996.

Αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» κ. Αλέξ. Καχριμάνη, να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στην Π.Ε Άρτας στις

Κοσμοπλημμύρα στην παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού "Γέφυρα στο Μέλλον" με επικεφαλής τον Ιωάννη Παπαλέξη

Με «αέρα» νίκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Μαϊου η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού "Γέφυρα στο Μέλλον", με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιωάννη Παπαλέξη,

Τόσο ο αριθμός των πολιτών που κατέκλυσαν την αίθουσα του συλλόγου "Σκουφάς", όσο και το κλίμα ενθουσιασμού που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις