Ponti Beach Hotel

Ponti Beach Hotel

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Αλ. Τσίπρας για γενοκτονία Ποντίων: Ζητούμε δικαιοσύνη

«Αύριο είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα για τον Ελληνισμό συνολικά, όχι μόνο για τον ποντιακό Ελληνισμό. Είναι μια ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία -εκατό χρόνια πριν- των Ελλήνων του Πόντου», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι εκπρόσωποι των Ποντιακών Σωματείων τον ενημέρωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που συναντώνται με πρωθυπουργό και ο κ. Τσίπρας αντέδρασε λέγοντας πως πραγματικά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δεν έχει ξαναγίνει μια τέτοια συνάντηση στο παρελθόν. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι από τη δεκαετία του 1990 -ομοφώνως- η Βουλή των Ελλήνων, με νόμο, έχει ανακηρύξει την

ΛΑΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ετοιμάζουν νέο μνημόνιο μετά τις εκλογές

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ετοιμάζουν μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές νέο σκληρότερο οικονομικοινωνικό και γεωπολιτικό μνημόνιο "ακρωτηριασμού" της χώρας» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη σημερινή περιοδεία του στη Νέα Ιωνία.

«Οι εξαγγελίες και οι πομπώδεις τυμπανοκρουσίες Τσίπρα για τη 13η σύνταξη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια απάτη, αφού η εξαγγελθείσα σύνταξη δεν αντιπροσώπευε παρά μόνο ένα επίδομα, το οποίο η κυβερνητική προπαγάνδα βάφτιζε, σαν τους καλόγερους του Μεσαίωνα, από κρέας σε ψάρι» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η τραγωδία, όμως, είναι ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν στα ΑΤΜ πως ακόμα και

Ποιοι απαλλάσσονται έως την ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων ανά την επικράτεια

«Τυχεροί» είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για αλλαγές των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας τους και οι οποίοι έχουν «εκκρεμότητες» με το Κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα, με βάση σχετική εγκύκλιο (υπ’ αριθμ. Ε.2082/16.5.2019) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των διαδικαστικών παραβάσεων (100 ευρώ) στις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, οι οποίες υποβάλλονται από τις 25 Απριλίου 2019 και αφορούν τα έτη 2014 και επόμενα, μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Η ολοκλήρωση της ανάρτησης, βέβαια, προκύπτει από διαπιστωτική πράξη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η οποία κοινοποιείται προς τον υπουργό

Φ. Γεννηματά: Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι, οδηγεί σε αδιέξοδο

«Ξανά εδώ χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους δημοκράτες της Κρήτης. Η Κρήτη που ήταν το προπύργιο των δημοκρατικών αγώνων με το ΠΑΣΟΚ, θα είναι και πάλι μπροστά για την προοδευτική αλλαγή» είπε κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε σίγουρη και είμαι αισιόδοξη ότι το νησί «θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα, όχι άλλο δεξιά το

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Στο νοσοκομείο Κορίνθου 5 μαθητές λόγω αναπνευστικών προβλημάτων

Οι ανήλικοι είχαν δυσκολία στην αναπνοή που πιθανώς να οφείλεται σε εισπνοή καπνού

Συναγερμός σήμανε σε ΕΚΑΒ και Αστυνομία όταν ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι πρέπει να μεταβούν άμεσα στο 62ο χλμ της Ε.Ο Κορίνθου-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, να παραλάβουν στο σημείο και να μεταφέρουν μαθητές από το λεωφορείο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τρία περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και αυτοκίνητο της Ολύμπιας Οδού.

Τα δύο ασθενοφόρα ΕΚΑΒ μετέφεραν πέντε μαθητές από 12 έως και 14 ετών στο

ΑΑΔΕ: Αυτά είναι τα προϊόντα που αλλάζουν οι τιμές και ο ΦΠΑ

Αναλυτικά ολόκληρη η εγκύκλιος

Η αναλυτική εγκύκλιος με τα είδη διατροφής και τις υπηρεσίες εστίασης που μετατάσσονται από τη Δευτέρα στον μειωμένο συντελεστή 13% από τον συντελεστή 24% υπογράφηκε από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με βάση την εγκύκλιο οι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών εστίασης θα πρέπει να προσαρμόσουν τους τιμοκαταλόγους τους και τις φορολογικές ταμειακές μηχανές τους προκειμένου από τη Δευτέρα να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς του μειωμένου συντελεστή

Σε κρίσιμη κατάσταση η 8χρονη Αλεξία

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, έπειτα από τον τραυματισμό της στο κεφάλι από τη βολίδα που έριξε με το περίστροφό του ο 54χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό της, την Κυριακή του Πάσχα στο χωριό Θεσπιές Βοιωτίας.

Σύμφωνα με σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν από το Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», το κορίτσι παραμένει νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ με εικόνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θα κόψει την «13η σύνταξη»

«Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης υποτίμησε, για άλλη μια φορά, τη νοημοσύνη των πολιτών», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «κρυπτόμενος πίσω από την αστεία δικαιολογία περί αφορολόγητου, μας είπε, όσο πιο σαφώς μπορεί, ότι θα κόψει την 13η σύνταξη, στην περίπτωση που θα πάρει την εξουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένως δεσμευθεί ότι το

Αλ. Τσίπρας: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι πιο σκληρό από του ΔΝΤ

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το πρόγραμμά του που είναι -όπως είπε- «πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από τα Τρίκαλα, όπου πραγματοποίησε την προεκλογική ομιλία του, ενώ χαρακτήρισε τη λεγόμενη 13η σύνταξη ως «μια ανάσα αξιοπρέπειας».

Βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «κάποιοι τον ανακήρυξαν"πρωθυπουργό" από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος».

«Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και

«Θα είσαι και αύριο εδώ; Σε μια ώρα θα είσαι; Έλα να παίξουμε πριν σκοτωθούμε»

Μία από τις φωτογραφίες του Mohammed Zaanoun από την Λωρίδα της Γάζας.

ΤΟ ΑΣΣΟΔΥΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ:

Η Γεωμετρία του Αποκλεισμού [σε 360 Km²]

Διεύθυνση: «Genius Loci» (Εμπνευστήριο πόλης): Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 32, Μεταξουργείο

Διάρκεια Έκθεσης: 15 – 25 Μαΐου 2019

Ώρες επίσκεψης: 19:00 – 22:00

Είσοδος ελεύθερη

Οι διοργανωτές σε σχετικό σημείωμα αναφέρουν:

Η Έκθεση φωτογραφίας είναι βασισμένη σε 100 ντοκουμέντα του Mohammed Zaanoun, φωτογράφου και μόνιμου κάτοικου της Λωρίδας της Γάζας. Το υλικό παραχωρήθηκε από τον Zaanoun στην ομάδα του ΑΣΣΟΔΥΟ και το παρουσιάζουμε με σκοπό να φανερώσουμε τη ζωή εκεί σε όλη της την έκφανση, πέρα από τα στερεότυπα που γεννάει το φιλτράρισμα μιας θεαματικής και

Βασίλης Καπερνάρος: Δεν μπορεί να φοβάται ο Έλληνας να κυκλοφορήσει στην Αθήνα. Για την παράταξή μας, Αθήνα, το σπίτι μας, το ζήτημα της ασφάλειας πρέπει να λυθεί άμεσα.


Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Φορολογικές δηλώσεις & επίδομα παιδιού -ΟΠΕΚΑ: Τι να κάνετε τελικά για να πληρωθείτε στις 24/5

H Β’ δόση του Επιδόματος Παιδιού, η οποία όπως ανακοινώθηκε επισήμως, θα καταβληθεί στις 24/5 (τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τις 23/5 το απόγευμα σε κάποια ΑΤΜ), χρειάζεται να έχει προηγηθεί φορολογική δήλωση για το έτος 2018, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταβληθεί το ποσό σε όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν να την κάνουν!

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

Η Ελλάδα πληρώνει 30% περισσότερο από τον κοινοτικό μέσο όρο για ενέργεια

Tα επίμονα εμπόδια στην ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και η απουσία συντονισμού εθνικών πολιτικών δυσχεραίνεται η πρόοδος προς μια ευρωπαϊκή πολιτική ενέργειας με χαμηλές τιμές και ασφάλεια εφοδιασμού.

Αυτή την έλλειψη την πληρώνουν καταναλωτές και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη είναι 30% υψηλότερες από τις ΗΠΑ και αυτές του φυσικού αερίου υπερδιπλάσιες. Όσο για την Ελλάδα εμφανίζει εκ των υψηλότερων τιμών εντός της Ένωσης των 28.

Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ στην έκθεσή του ενόψει Ευρωεκλογών. Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ο σχεδιασμός των πολιτικών για την μετά-2020 εποχή πρέπει να συμβαδίζει με τον

Απών από το σημερινό Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Με ημερομηνία -σταθμό όχι τόσο τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, από την οποία μάλιστα θα απουσιάζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, όσο την 5η Ιουνίου, οπότε και θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της 3ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το αν «βγαίνουν» οι αριθμοί με στόχο τη χρηματοδότηση των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα παραστεί ο κ. Τσακαλώτος και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Στο ελληνικό

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση Bεργίνα Tηλεόραση : Σταθερά μπροστά η Ν.Δ – Μάχη για την 3η θέση – Έκπληξη από μικρό κόμμα!

Λίγα 24ωρα πριν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου , η Βεργίνα Τηλεόραση παρουσίασε μια αποκλειστική πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.
8,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση «ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» στις 15 Μαϊου στις 20.35, για πρώτη φορά αναλύθηκαν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στα κρίσιμα θέματα των προεκλογικών μέτρων της Κυβέρνησης , της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από τη ΝΔ κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Πολάκη, αλλά και των

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου

Το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται κοντά στις ακτές τους Πάφου και ετοιμάζεται για γεώτρηση, ενώ το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», ετοιμάζεται για έρευνες νότια της Ρόδου. Τα τουρκικά ερευνητικά πλοία, συνοδεύονται και από Μονάδες του Τουρκικού Στόλου, ενώ είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στις περιοχές των υποθαλάσσιων ερευνών, έχει δικαιώματα και το ψευδοκράτος και πως δεν πρέπει να γίνονται εργασίες εκεί, από πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό. Προειδοποίησε μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΕ να μην υιοθετεί θέσεις, υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, «να δράσουν

Άστατος καιρός - Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια θα είναι έντονα το βράδυ θα εξασθενήσουν. 

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην

Νέο εργαλείο από το ΥΠΕΝ για τις κατοικίες

Ένα νέο εργαλείο για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών σχεδιάζει να θέσει δοκιμαστικά σε εφαρμογή το φθινόπωρο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο λόγος για τις δημοπρασίες ενεργειακής αποδοτικότητας, ένα μοντέλο ενεργειακών παρεμβάσεων το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, καθώς δίνει τη δυνατότητα με τα κονδύλια που διαθέτει κάθε φορά η πολιτεία να αναβαθμίζονται πολύ περισσότερα κτήρια, συγκριτικά με άλλες μεθόδους - όπως η επιδότηση των ιδιοκτήτων, μέσω προγραμμάτων σαν το

Βrexit: «Καταδικασμένη» η Μέι και η συμφωνία;

Οι ελπίδες για μία συμφωνία ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς και την αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος φαίνεται να περιορίζονται δραστικά. Και αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι εντείνονται οι πιέσεις στην Τερέζα Μέι να αποχωρήσει άμεσα από την αρχηγία του κόμματος. 

Υπό αυτές τις συνθήκες ενισχύεται αισθητά το σενάριο των πρόωρων εκλογών ή ακόμη και ενός νέου δημοψηφίσματος, παρόλο που η κυβέρνηση επισήμως διαμηνύει πως στοχεύει στο να έχει ψηφιστεί η Συμφωνία Αποχώρησης από τη Βουλή έως τα τέλη Ιουλίου.

Ο Τζον Μακντόνελ, σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών και Νο2 στην ιεραρχία του κόμματος, σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς

Επίθεση εναντίον της Ν.Δ. και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω, μιλώντας για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων στις εκλογές.

«Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, στο πετσί μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου. Όταν μείωναν 30% τον κατώτατο μισθό, για να κάνουν τα

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ο Τραμπ, η FED και ο... βρώμικος πόλεμος

Σε έναν πόλεμο, οι δύο πλευρές μάχονται με όσα μέσα διαθέτουν. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την... επιστράτευση των κεντρικών τραπεζών.

Στην εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα, ο πρόεδρος Τραμπ ζητεί τη συμβολή της Φέντεραλ Ριζέρβ, καλώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να απαντήσει σε ενδεχόμενη επιτοκιακή μείωση από το Πεκίνο, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κίνηση θα σηματοδοτούσε ξεκάθαρη νίκη για τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε ότι η επόμενη κίνηση της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο θα είναι μια μείωση επιτοκίων, ώστε να προσφέρει στήριγμα στην οικονομία που «λυγίζει» υπό το

Κ. Γαβρόγλου: Τα fake news υπονόμευσαν τη συμφωνία Εκκλησίας- Πολιτείας

«Η συζήτηση που συνεχίστηκε μετά την ανακοίνωση του πλαισίου της συμφωνίας Εκκλησίας- Πολιτείας εν πολλοίς καθορίστηκε από fake news, στο όνομα της επεξήγησης των διάφορων πτυχών της συμφωνίας και ήταν μία επεξήγηση, η οποία κατά τη γνώμη μας οδήγησε στην υπονόμευση της ίδιας της προσπάθειας για αυτή τη συμφωνία», εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο διήμερο Συνέδριο με τίτλο «Fake News & Εκκλησία: Όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στον φυσικό της χώρο», που διοργάνωσαν τα Τμήματα Θεολογίας και Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ», ο κ. Γαβρόγλου επιχείρησε να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του αυτό, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς

Επίθεση εναντίον της Ν.Δ. και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω, μιλώντας για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων στις εκλογές.

«Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, στο πετσί μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου. Όταν μείωναν 30% τον κατώτατο μισθό, για να κάνουν τα χατίρια των βιομηχάνων. Όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις και διέλυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για να στείλουν πελατεία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όταν φόρτωναν τα

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Ανήλικη βρέθηκε απαγχονισμένη

Η σορός της έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Τραγική κατάληξη για ένα ανήλικο κορίτσι, που βρέθηκε νεκρό σε ακατοίκητες κατοικίες στην περιοχή Κομμένο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανήλικη Κερκυραία Α.Κ. απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, το

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες από πασίγνωστα καλλυντικά

Ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση των παρτίδων, των παρακάτω καλλυντικών προϊόντων για τους λόγους που αναφέρονται. Ειδικότερα ο ΕΟΦ ανακαλεί καλλυντικά από τις εταιρείες SEVENTEEN και τη LOVIE.
Κραγιόν Lovie Lip Booster, Collagen Microsheres VIT. E & Aloe Vera, Paraben Free, No14. (αρ. παρτ. 15911). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS.

Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.
Κραγιόν Lovie Lip Booster, Collagen Microsheres VIT. E & Aloe Vera, Paraben Free, No52. (αρ. παρτ. 151163). Υπεύθυνος κυκλοφορίας: LOVIE COSMETICS ATHENS.

Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην

Νέους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολ ετοιμάζουν οι ΗΠΑ- τι περιλαμβάνει η λίστα

Οι ασιατικές αγορές βυθίστηκαν νωρίς το πρωί σε χαμηλά 3,5 μηνών, ενώ ευρωπαϊκές και αμερικανικές ετοιμάζονται για ακόμη μία ταραχώδη συνεδρίαση, καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλλουν δασμούς σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων. Παρουσίασαν μάλιστα τη λίστα των προϊόντων που μπαίνουν στο στόχαστρο, από την οποία δεν λείπουν αυτή τη φορά κινητά τηλέφωνα, λαπτοπ και άλλα τεχνολογικά προϊόντα, αλλά εξαιρούνται τα φάρμακα.

Ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ έδωσε τη λίστα στη δημοσιότητα, υπογραμμίζοντας ότι οι νέοι δασμοί δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από τα τέλη Ιουνίου. Αυτό έχει να κάνει πιθανότατα με το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, θα

Κολοσσιαία παράταξη αεροναυτικής ισχύος από την Άγκυρα: «Βγάζει» 151 πολεμικά, 57 μαχητικά, 33 ελικόπτερ

Κολοσσιαία αεροναυτική και στρατιωτική δύναμη παρατάσσει από σήμερα μέχρι και τις 25 Μαΐου η Τουρκία στο Αιγαίο στην μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση της σύγχρονης ιστορίας της με εμφανή την προσπάθεια να δείξει ότι «Εχει την ισχύ να επιβάλλει αυτό που η ίδια θεωρεί ως δίκαιο».

Συνολικά 131 πολεμικά πλοία, 57 μαχητικά αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 45 UAV, δύο από τα τέσσερα AWACS 737 MESA που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία και 10 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, συμμετέχουν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» όπου συνήθως εμπλέκονταν το ένα τρίτο των παραπάνω δυνάμεων.

Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ναυτικής ισχύος, ενός μόνο κράτους, στην Ευρώπη από το

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ξεπέρασε τις 2.000 ρυθμίσεις ο Εξωδικαστικός μηχανισμός

Ξεπέρασε τις 2.000 ρυθμίσεις ο Εξωδικαστικός μηχανισμός, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, αθροιστικά μέχρι σήμερα έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 60.831 επιχειρήσεις, ομόρρυθμοι εταίροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.

Την ίδια ώρα, έχουν υποβληθεί 6.786 αιτήσεις και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία και έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους με ευνοϊκό τρόπο 2.009 επιχειρήσεις, ομόρρυθμοι εταίροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας (π.χ.

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Καθ' οδόν προς την Ελλάδα βαρομετρικό χαμηλό - Πού χαλάει ο καιρός

Επιδείνωση παρουσιάζει από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από την Ελλάδα. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασία.

Η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έχει κατά κύριο λόγο ως αφετηρία το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το

Ισραήλ: Το Ιράν πιθανόν να μας επιτεθεί αν κλιμακωθεί η ένταση με τις ΗΠΑ

Για το ενδεχόμενο ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, αν κλιμακωθεί η σύγκρουση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον, προειδοποίησε σήμερα υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει την οικονομική και στρατιωτική πίεση προς το Ιράν, με τον πρόεδρο Τραμπ να καλεί την Πέμπτη την ιρανική ηγεσία να τον διαβεβαιώσει για την εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος της χώρας και να απειλεί ότι δεν αποκλείεται μια ένοπλη αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Νετανιάχου, η οποία υποστηρίζει τη σκληρή στάση του Τραμπ ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό της, εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς

Τραμπ προς Κίνα: Διαπραγματευτείτε «τώρα», τα πράγματα θα είναι χειρότερα μετά το 2020

Παραινέσεις προς την Κίνα να δράσει άμεσα για την επίτευξη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο απηύθυνε μέσω Twitter o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με «πολύ χειρότερη» κατάσταση εάν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί στη διάρκεια της δεύτερης θητείας που ο ίδιος προεξοφλεί ότι θα εξασφαλίσει στον Λευκό Οίκο.

Την Παρασκευή ο Τραμπ έδωσε εντολή στον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο να