Ponti Beach Hotel

Ponti Beach Hotel

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Μείωση στην τιμή του πετρελαίου ζητεί από τον ΟΠΕΚ ο Τραμπ

Να μειώσει την τιμή του πετρελαίου ζήτησε από τον ΟΠΕΚ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που, όπως ισχυρίστηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η τιμή της βενζίνης.

«Η τιμή της βενζίνης μειώνεται. Κάλεσα τον ΟΠΕΚ και τους είπα: πρέπει να τη μειώσετε» είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σήμερα, ωστόσο, η τιμή της βενζίνης ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Αmerican Automobile Association, το

Γερμανία: Έκλεισε το 30% των κρεοπωλείων και αρτοποιείων

Όλο και περισσότερα αρτοποιεία και κρεοπωλεία στη Γερμανία βάζουν τα τελευταία χρόνια λουκέτο. Ο ισχυρός ανταγωνισμός των σούπερ μάρκετ όμως δεν είναι ο μοναδικός λόγος της αρνητικής αυτής εξέλιξης.

Τα στοιχεία είναι όντως συγκλονιστικά: σε διάστημα μόλις μίας δεκαετίας έκλεισε στη Γερμανία το 30% περίπου των κρεοπωλείων και αρτοποιείων. Ενώ το 2008 στον βιοτεχνικό σύνδεσμο της Γερμανίας ήταν ακόμη καταγεγραμμένα 15.337 αρτοποιεία και 18.320 κρεοπωλεία, στα

Θρίλερ με τη συντριβή αμερικανικού F35 στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Ένα σενάριο που φέρνει στην επιφάνεια τα χαρακτηριστικά του Ψυχρού Πολέμου εκτυλίσσεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη θάλασσα της Ιαπωνίας μετά τη συντριβή ενός αμερικανικού F-35A ανοικτά των ακτών της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Όπως γράφει η ιαπωνική εφημερίδα «Νικκέι», στις 10 Απριλίου ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-35A εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ. Παρά τις προσπάθειες δύο εβδομάδων, οι ομάδες έρευνας έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής μόνο λίγα θραύσματα του αεροσκάφους στον Ειρηνικό ενώ αγνοείται και ο πιλότος. Το αεροσκάφος βρισκόταν σε αποστολή νυχτερινής άσκησης, όταν χάθηκε η επαφή. Η ιαπωνική εφημερίδα «Nικκέι» γράφει ότι μια πιθανή θεωρία για τη συντριβή του F-35A είναι ότι ο πιλότος αντιμετώπισε έλλειψη οξυγόνου επειδή υπήρχαν προβλήματα με το αντίστοιχο σύστημα του αεροσκάφους. Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν εδώ και

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Επιτάφιος θρήνος: Οι πιστοί προσκυνούν το σώμα του Χριστού στον ομορφότερο επιτάφιο που έχετε δει ποτέ

Μεγάλη Παρασκευή: Σε όλες τις εκκλησίες στολίστηκε ο επιτάφιος με το σώμα του Χριστού και εκατοντάδες πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν. Στις εκκλησίες της Άρτας, οι επιτάφιοι είναι πανέμορφα στολισμένοι και απεικονίζουν το Θείο Δράμα που κορυφώνεται.

Ξεχωρίζει για τον όμορφο στολισμό του ο επιτάφιος στην Αγία Παρασκευή, στο Γλυκόριζο Άρτας

Η μεγαλύτερη έκφραση της θρησκευτικότητας της Μ. Εβδομάδας αποτελείται απ’ τον Επιτάφιο Θρήνο, ένα ανθολόγιο ύμνων γεμάτο συγκίνηση και σκηνές, που προκαλούν θλίψη, όταν κάποιος παρακολουθεί με κατάνυξη.

Με τις ψαλμωδίες της Μ. Παρασκευής περνούν απ’ το νου των πιστών διαδοχικές εικόνες και γεγονότα όλης της δημιουργίας του Θεού, οι άνθρωποι, τα ζώα και πτηνά, οι προφήτες και οι Αγγελοι. Τα πάντα πάσχουν για τον ενταφιασμό της ζωής. Ο Θεάνθρωπος αναφέρεται στα Εγκώμια ως κριτής και ζωοδότης, η έκφραση της καρτερικότητας και της ανθρωπιάς.

Κύριο θέμα των Εγκωμίων είναι η ταφή, ο θρήνος της Θεοτόκου, είναι οι στοχασμοί γύρω

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα πένθους για την Χριστιανοσύνη

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ψάλλεται ο όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου και η

Εκτελέστηκε ο δράστης του εγκλήματος μίσους που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ

Ο Τζον Ουίλιαμ Κινγκ, ένας από τους τρεις άνδρες που το 1998 διέπραξαν ένα από χειρότερα εγκλήματα μίσους στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, εκτελέστηκε χθες.

Οι τρεις άνδρες είχαν ξυλοκοπήσει άγρια και στη συνέχεια είχαν δέσει ημιαναίσθητο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και είχαν σύρει σε χωματόδρομο σε απόσταση τριών χιλιομέτρων τον Αφροαμερικανό Τζέιμς Μπερντ. Μέλη του σώματος του Μπερντ είχαν βρεθεί διάσπαρτα.

Μετά την άγρια δολοφονία, το Κογκρέσο ψήφισε ειδική νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους, το

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Π.Α.: Πέντε αεροδιακομιδές ασθενών την Μ. Τετάρτη

Πέντε ασθενείς από νησιά του Αιγαίου μεταφέρθηκαν την Μ. Τετάρτη σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ:
Ένα αεροσκάφος C-27J μετέφερε 1 ασθενή και 1 παιδί από τη Σάμο και το Ηράκλειο, στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα.
Ένα αεροσκάφος C-130 μετέφερε 2 ασθενείς από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, στη Θεσσαλονίκη και στην Ελευσίνα.
Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από τη Λέρο στην

Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα

Αλλαγές θα υπάρξουν στη συχνότητα των δρομολογίων στα λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της εορτής του Πάσχα, οι οποίες θα ξεκινήσουν από αύριο την Μεγάλη Παρασκευή και θα κρατήσουν μέχρι και την Πρωτομαγιά.
Μ. Παρασκευή:

Tα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν με πρόγραμμα Σαββάτου
Μ. Σάββατο:

Τα λεωφορεία και τρόλεϊ με πρόγραμμα Κυριακής

Θα αποσυρθούν νωρίτερα ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23.00.
Την Κυριακή του Πάσχα:

Για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί πρόγραμμα "Κυριακής και αργιών" ενώ για τα

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αποκαλυπτικός ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Βασίλης Καπερνάρος στον Γιώργο Τράγκα (23/4/19)


ΕΥ: Ηχηρό καμπανάκι για το μέλλον της ΔΕΗ

Η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς, η εκρηκτική αύξηση στο κόστος δικαιωμάτων ρύπων και οι αυξημένες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις απαιτούν άμεσα, δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί το βραχυκύκλωμα στη ΔΕΗ. ΔΕΗ-14,27% Ηχηρό καμπανάκι για το μέλλον της έρχεται να χτυπτήσει η Ernst & Young, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, που έδειξαν βαρύτατες ζημίες. Η μετοχή της εταιρείας στο Χ.Α. κάνει σήμερα «βουτιά» 16%.

Οι ελεγκτές της ΕΥ κάνουν λόγο για «ουσιώδη αβεβαιότητα, που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας». Αυτή όπως εξηγούν προκύπτει από το γεγονός ότι η εταιρεία και ο όμιλος στην

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ "ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ" , ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΡΑΜΜΟΥ 28 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Κτηματολόγιο: Πόσο κοστίζει ο φάκελος, τι πληρώνουμε, τι πρέπει να κάνουμε

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιώματα από τα συνολικά 16.500.000 που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα.

«Δήλωσέ το για να το σώσεις, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να το χάσεις». Το μότο αυτό του Κτηματολογίου πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ιδιοκτήτες ακινήτων γιατί εάν δεν το

Βαρύ κλίμα για τον Π. Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνο ο Νίκος Φίλης, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Στέλιος Κούλογλου, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας και Θεοδόσης Πελεγρίνης που αντέδρασαν δημοσίως.

Αυτή τη φορά, ο Παύλος Πολάκης έχει πολύ λιγότερους - αλλά φανατικούς υποστηρικτές, όπως ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης – και πολύ περισσότερους επικριτές, ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ελιγμός του Πρωθυπουργού να ανακοινώσει χθες το μεσημέρι στην Βουλή, ότι σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη από τη Ν.Δ., θα τη μετατρέψει σε διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, χειροκροτήθηκε αρχικά από

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

«Κύριε» Πολάκη, μακριά τα χέρια και το δηλητήριό σου από τον Στέλιο όλων των Ελλήνων.

Για μία ακόμη φορά ο «κύριος» Πολάκης υπερέβη τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας και από την ευαίσθητη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας επιτέθηκε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, σε μία αήθη προσπάθεια να τον ενοχοποιήσει και να τον μειώσει στα μάτια όλων των Ελλήνων και των εν δυνάμει ψηφοφόρων του.

Ο Αλέξης κάλυψε αυτήν τη συμπεριφορά, επιχειρώντας έναν σπασμωδικό αντιπερισπασμό με την απειλή της ψήφου εμπιστοσύνης. Αναμενόμενο, ο ΠΘ ταυτίζεται πάντα με την χυδαία συμπεριφορά του Πολάκη.

Τον λόγο τον γνωρίζουν αμφότεροι…

Η επίθεση αυτή του «κυρίου» Πολάκη, την οποία βάφτισε καθαρά «πολιτική», κατέδειξε για

Κυβερνητικό βέρτιγκο με τις αθλιότητες του Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός με περίσσια «μαγκιά» έσπευσε να κριτικάρει όσους στηλίτευσαν τα όσα έγραψε, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο κύριος Κυμπουροπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ ,οχι εγω !»

Όταν ένα κόμμα, ειδικά της Αριστεράς, συνεχίζει να μιλά για το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» και να εγκαλεί την Αντιπολίτευση για διάφορα ζητήματα αλλά και για δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, οφείλει τόσο η ηγεσία του όσο και πρωτοκλασάτα στελέχη, να… τραβούν το αυτί όσων ξεπερνούν τα όρια με χυδαιότητες.

Δυστυχώς, έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ανάρτηση – ντροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου και ο

Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο

«Στην κάλπη της 26ης Μαΐου θα δηλώσουμε πως θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα γράφοντας τον πρόλογο μιας νέας εποχής για την χώρα μας ενωμένοι και όχι διχασμένοι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάππειο στην επίσημη εκδήλωση για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Κομισιόν.

«Οι Έλληνες θα απαντήσουν με δύο λέξεις. Ως εδώ. Και με μία ψήφο στη ΝΔ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνοντας βέβαιος ότι στο μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματός του. «θα ακουστούν κι άλλα ψέματα. Είμαι σίγουρος ότι θα αναβιώσει το αποτρόπαιο σύνθημα "ή εμείς η αυτοί, ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε". Στη δημοκρατία κανείς δεν

Κρήτη: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στο αυτοκίνητο του 83χρονου

Νωρίτερα είχε βρεθεί το αυτοκίνητο του αγνοούμενου

Συναγερμός επικρατεί στις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου, έπειτα από την ανεύρεση ενός πτώματος, σε προχωρημένη σήψη, μέσα στο αυτοκίνητο του 83χρονου αγνοούμενου, Γιώργου Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με το neakriti, πρόκειται για το ανθρακί αυτοκίνητο, μάρκας Honda Civic, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΚΚ 4615, με το οποίο ο 83χρονος μετέβη σε καφενείο στην περιοχή της Παντάνασσας, όπου και εθεάθη για τελευταία φορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυτοκίνητο βρέθηκε σήμερα σε χωράφι, στη

Φρίκη στη Θήβα: Παιδίατρος ασέλγησε σε 8χρονη – Συνελήφθη από αστυνομικούς πριν λίγο

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση που έρχεται από τη Θήβα για τη σύλληψη γιατρού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θηβών, για ασέλγεια σε 8χρονη ασθενή του!

Το περιστατικό φέρεται να έχει τελεστεί το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (23/4) όταν ο γιατρός κλήθηκε να εξετάσει το 8χρονο κοριτσάκι. Όπως αποκάλυψε η μικρούλα στην 40χρονη μαμά της, ο 64χρονος γιατρός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις και συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας στους αστυνομικούς, έβαλε το κοριτσάκι να του θωπεύσει τα γεννητικά του όργανα!

Το παιδί εξετάστηκε και από παιδοψυχολόγο όπου υποστήριξε τις ίδιες ανατριχιαστικές πράξεις, με την αστυνομία να προχωρά λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στη σύλληψη του γιατρού με τη

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων και καταβολής εισφορών

Η ημέρα Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, με ανακοίνωση της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων, μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2019.

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων, μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2019, που λήγει στις 30 Απριλίου 2019, έως την

Πώς θα ενταχθείτε στις 120 δόσεις για χρέη στην εφορία

Mε εισοδηματικό κόφτη αλλά ανοιχτή σε όλους τους φορολογουμένους που έχουν χρέη στην Εφορία θα είναι η ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα φθάσει στη Βουλή μετά τις 6 Μαΐου μαζί με τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν αιτήσεις σχεδιάζεται να ανοίξει λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, π.χ. στην πάγια των 12 δόσεων και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν και να επαναρυθμίσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε περισσότερες και μικρότερες μηνιαίες δόσεις. Για παράδειγμα, φορολογούμενος έχει εντάξει στην

Η διαφορά κρατά «ζωντανό» το σενάριο για κάλπες τον Ιούνιο

Περίπου ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να πείσει σε μεγάλο βαθμό τους συνομιλητές της εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας έχει λάβει οριστική απόφαση οι εθνικές εκλογές να γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Αυτό λένε οι πρεσβείες των μεγάλων χωρών, αυτό λένε οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας και κυρίως εκείνες που έχουν και δουλειές στο εξωτερικό, αυτό λένε οι επενδυτές, αυτό λένε οι αγορές, αυτό λένε και οι εκπρόσωποι των Θεσμών που προσεγγίζονται από δημοσιογράφους ή

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Εξόργισε τους Αλβανούς η συγγραφέας των «50 αποχρώσεων του γκρι»

Η πλοκή του νέου της βιβλίου «The Mister» με αναφορές σε πρακτικές μαφίας από την πλευρά των Αλβανών, προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του πρέσβη στο Λονδίνο
Την οργή των Αλβανών φαίνεται ότι προκάλεσε η συγγραφέας των «50 αποχρώσεων του γκρι», Ελ Τζέιμς, καθώς θεωρούν ότι στο νέο της βιβλίο καταφέρεται εναντίον τους και διασύρει την εικόνα τους διεθνώς.

Ειδικότερα, στο βιβλίο της «The Mister» κεντρική ηρωίδα είναι μια φτωχή Αλβανίδα καθαρίστρια, θύμα των γκάνγκστερ και των εμπόρων λευκής σαρκός, η οποία ερωτεύεται τον

To παράδοξο των αγορών για μετοχές και ομόλογα

Οι αγορές μετοχών και ομολόγων ανά τον κόσμο επιδίδονται σε ράλι από τις αρχές του έτους, με τον παράδοξο συγχρονισμό τους να αποτελεί δίλημμα για τους αναλυτές και συνάμα την ισχυρότερη ένδειξη της σύγχυσης που επικρατεί για την κατεύθυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι αγορές ομολόγων προσελκύουν το ενδιαφέρον σε περιόδους οικονομικής ή γεωπολιτικής αβεβαιότητας, τότε που οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια. Οι αγορές μετοχών, από την άλλη, μονοπωλούν την προσοχή σε περιόδους όπου επικρατεί κλίμα αισιοδοξία και

Pulse: Διπλό προβάδισμα για τη Ν.Δ.

Προβάδισμα 9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Για τις βουλευτικές εκλογές η Ν.Δ. προηγείται με 9,5%.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 31% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 22%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε

Ο ουρανός θα γεμίσει με πεφταστέρια απόψε το βράδυ

Το φαινόμενο θα είναι ορατό και στη χώρα μας

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, θα κορυφωθούν στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας προς χαράματα της Μεγάλης Τρίτης.

Ωστόσο, ο ουρανός θα είναι αρκετά φωτεινός λόγω της προηγηθείσας πανσελήνου της 19ης Απριλίου, πράγμα που θα δυσκολέψει τις παρατηρήσεις. Οι διάττοντες αστέρες θα είναι ορατοί έως τη Μεγάλη Πέμπτη περίπου, εφόσον ο καιρός είναι ανέφελος και

Οι «Τσιπροφύλακες» εγκαταλείπουν το καράβι – Ηχηρή αποστασιοποίηση από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη που έκαναν κουπί από το 2012 κι έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τώρα αποστασιοποιούνται βλέποντας να έρχεται η ήττα. Και ο Τσίπρας έμεινε με Κόκκαλη, Ραλλία Χρηστίδου και Αλέξη Γεωργούλη.

«Σας έχω. Μόνος μου και όλοι σας». Η γνωστή πλέον ατάκα του Παύλου Πολάκη φαίνεται να αποτελεί το νέο δόγμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανίζεται πλέον μόνος του στο προεκλογικό σκηνικό. Μόνος του και όλοι οι άλλοι απέναντί του, αυτό είναι το αφήγημα που θέλει να πουλήσει το επικοινωνιακό επιτελείο του.

Να είναι άραγε επιλογή η «μονομαχία» του πρωθυπουργού χωρίς κανένα

Θεσσαλονίκη: Προσφυγόπουλο καταπλακώθηκε θανάσιμα από μεταλλική πόρτα

Ένα τετράχρονο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στα Βρασνά, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως επιβεβαίωσε το ΕΚΑΒ, το άτυχο αγοράκι παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ανήλικο, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, φέρεται να έπαιζε με συνομήλικούς του σε εξωτερικό χώρο και κάποια στιγμή φαίνεται πως κρεμάστηκε από

Τσεχία: Στο νοσοκομείο βουλευτής μετά από ρατσιστική επίθεση

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο 22χρονος - αιθιοπικής καταγωγής - βουλευτής Ντομινίκ Φέρι, στην Τσεχία.
Όπως μετέδωσε το τσέχικο πρακτορείο ειδήσεων CTK, ο βουλευτής ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο άγνωστους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής ένας από τους δράστες φώναξε: «Οι νέγροι δεν ανήκουν στην πολιτική».
Ο Φέρι, που γεννήθηκε στην Αιθιοπία το 1996, εξελέγη στη τσεχική Βουλή των Αντιπροσώπων το 2017. Είναι ιστορικά ο νεότερος βουλευτής του φιλελεύθερου συντηρητικού κόμματος TOP 09.

Ρώσικη ρουλέτα με τις κάλπες και η κυβέρνηση με το πιστόλι στον κρόταφο

Τα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τις δραστηριότητες του Νίκου Παππά, τις επικοινωνίες, τα αιτήματα και τις μεθοδεύσεις του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στον χώρο των ΜΜΕ και με στόχο την εξυπηρέτηση του εκλεκτού του Μαξίμου Χρήστου Καλογρίτσα σκόρπισαν τον πανικό μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε για μία ακόμη φορά στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας να κλείσει το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. Παρά ταύτα, η διαβεβαίωση ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο μόνο καθησυχαστικά δεν επέδρασε στο εσωτερικό της ΚΟ και

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Εξαφανίστηκε 14 χρονη από τους Αμπελόκηπους


Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης-κυκλοφορίας εν όψει Πάσχα

Επιστρέφονται από αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

Έκλεισαν οι κάλπες στα Σκόπια – Περίπου στο 40% η συμμετοχή

Στις 19:00 ακριβώς τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στα Σκόπια για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του υπουργείου Εσωτερικών η διαδικασία κύλησε χωρίς σοβαρά προβλήματα, ενώ ενώ η συμμετοχή εκτιμάται περίπου στο 40%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής έως τις 18:30, μισή ώρα πριν τη λήξη της διαδικασίας είχε ψηφίσει το 39,17%. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς

Τουρκία: Προπηλακίστηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης

Επίθεση από ωρυόμενους άνδρες δέχθηκε ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, προτού τον απομακρύνουν φρουροί της ασφάλειάς του από το πλήθος στην Άγκυρα, σύμφωνα με το κόμμα και πλάνα βίντεο από το συμβάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που πέτυχε πολλές νίκες στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, βρισκόταν στην κηδεία ενός Τούρκου στρατιώτη, που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Βίντεο δείχνουν τον Κιλιτσντάρογλου να δέχεται επίθεση στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές, καθώς

Αχτσιόγλου: Ρύθμιση-τομή η αιτιολόγηση των απολύσεων

H υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων αποτελεί μια ρύθμιση-τομή, τονίζει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής». Η υλοποίηση των δεσμεύσεων απέναντι στην κοινωνία το όπλο μας στις εκλογές, δηλώνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Μπορεί να μην έχουμε μαζί μας τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα, τους τίτλους των εφημερίδων, κουβαλάμε όμως μαζί μας ένα συγκεκριμένο και με σαφές ταξικό πρόσημο έργο, το οποίο μας δένει με την κοινωνία», τονίζει η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και

Για τη Notre-Dame της Βέροιας δεν έκλαψε κανένας!

H έκρηξη "γενναιοδωρίας" για τη Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι δεν έχει προηγούμενο υποκρισίας.
Η ιδιωτική χρηματοπιστωτική εταιρία, που μάλιστα την βάπτισαν "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", στην οποία έχει αναθέσει η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια" την εκτύπωση νομίσματος και την αρμοδιότητα να ασκεί την "οικονομική πολιτική" -οι 28 ηγέτες κι οι υπουργοί τους των οικονομικών δεν έχουν χρόνο να ασκούσαν οι ίδιοι αυτή τη "δραστηριότητα" και ιδιωτικοποίησαν την "ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική πολιτική-, θα επιχορηγήσει την ανοικοδόμηση-αποκατάσταση της "Παναγιάς των Παρισίων".

Κι ενώ βομβαρδιζόμαστε για την δήθεν κρίση, τα δημόσια χρέη (χρέη προς ποιους άραγε;), την αναγκαιότητα διάσωσης των τραπεζών τους, την αναγκαιότητα φόρων, την πολιτική "περικοπών δημοσίων δαπανών" (ποτέ δεν εξηγούν πως αυτό σημαίνει λιγότερα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, γιατροί... ακόμη λιγότερες δημόσιες επενδύσεις και στη συντήρηση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεπώς ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών), την αναγκαιότητα θυσιών από τους λαούς... Σε μια ημέρα, η άρχουσα τάξη της Γαλλίας ανταποκρινόμενη στον

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές

Τη Διακήρυξή του για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό τον τίτλο «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών» δηλώνει πως «το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε όλη την χώρα, είναι στρατηγική επιλογή, που παράλληλα θα δώσει νικηφόρα την μάχη των ευρωεκλογών». Παράλληλα, ζητεί από τους πολίτες «να απορρίψουν τη, βολική για τη δεξιά, θεωρία του καναπέ, της αδιαφορίας και της αποχής, να προσέλθουν αποφασιστικά στις κάλπες και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προετοιμάσουν την μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις

Καμικάζι προκάλεσε την όγδοη έκρηξη που σκότωσε τρεις αστυνομικούς στη Σρι Λάνκα

Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς στη Σρι Λάνκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί της Νότιας Ασίας.

Εκκλησίες που γιόρταζαν το Πάσχα των Καθολικών και πολυτελή ξενοδοχεία

Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με κοινοποίηση προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία ενημερώνει πως θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, απέστειλε η Τουρκία, διά του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου.

Ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, Ισμέτ Κορούκογλου, σε επιστολή του προς τον Γ.Γ. την οποία προώθησε -όπως γίνεται συνήθως - ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως προχωρεί σε σεισμικές έρευνες - οι οποίες πραγματοποιούνται από το «Μπαρμπαρός», που κινείται νοτίως- και στη συνέχεια σε γεωτρήσεις στα

Ενοπλοι Toύρκοι γάζωσαν τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη!

Πολύ σοβαρό συμβάν έλαβε χώρα στην Τουρκία καθώς ένοπλοι "κτύπησαν" την βάση του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη. Από θαύμα σώθηκε ο σκοπός.

Δύο ένοπλοι με αυτόματα όπλα άνοιξαν πυρ κατά της Βάσης κτυπώντας την περίμετρο και "αδειάζοντας" τους γεμιστήρες κατά των εγκαταστάσεων!

Ο σκοπός γλίτωσε παρά τρίχα καθώς οι σφαίρες σταμάτησαν στο προστατευτικό κουβούκλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβε να μπει την τελευταία στιγμή.

Aμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία που απέκλεισε το σημείο και

Μετά τον Εβρο η Αγκυρα αυξάνει την πολεμική της ετοιμότητα και στο Αιγαίο

Σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρκικού ΓΕΕΘΑ ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ.Ακάρ, έδωσε διαταγή για εντατικές αποβατικές ασκήσεις λέγοντας πως η "Ελλάδα έχασε το δικαίωμα ιδιοκτησίας σε 23 νησιά και πρέπει να δοθεί απάντηση".

Ολα δείχνουν πως έρχονται "θερμές" εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς, η Αγκυρα δίνει συνέχεια στο χτεσινό τελεσίγραφο του Χ.Ακάρ λέγοντας πως "η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα χρήσης των νησιών»!

Μία μέρα μετά την δήλωση με την οποία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απαίτησε

Διαφθορά και αγανάκτηση πνίγουν την Αλβανία

Οι πολιτικές διαιρέσεις βαθαίνουν στην Αλβανία καθώς η αντιπολίτευση εντείνει τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Εντι Ράμα, την οποία κατηγορεί για διαφθορά, νοθεία στις εκλογές του 2017 και ανοχή στο οργανωμένο – οικονομικό κυρίως – έγκλημα

Οι πολιτικές διαιρέσεις βαθαίνουν στην Αλβανία καθώς η αντιπολίτευση εντείνει τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Εντι Ράμα, την οποία κατηγορεί για διαφθορά, νοθεία στις εκλογές του 2017 και ανοχή στο οργανωμένο – οικονομικό κυρίως – έγκλημα.

Η αντίληψη ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει αγκαλιάσει συμφέροντα και ιδιαίτερα το

Εκλογές στη Β. Μακεδονία υπό τη σκιά των Πρεσπών

Στη σκιά Συμφωνίας των Πρεσπών διεξάγονται σήμερα οι προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, μια συμφωνία που διχάζει βαθιά τους 1,8 εκατ. πολίτες της χώρας και ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στις προεκλογικές καμπάνιες των τριών υποψηφίων για την προεδρία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει να διχάζει έντονα την κοινή γνώμη και επισκίασε όλα τα άλλα ζητήματα στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Πρέπει να σταματήσουμε την πώληση των εθνικών μας συμφερόντων, δήλωσε στο Reuters ο Ίλια Βελκόφκσι, 67χρονος συνταξιούχος, αφότου πήγε να

Σχέδιο προκαταβολών για τα εκκρεμή εφάπαξ

Συνολικά, οι εκκρεμότητες σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 200.000 αιτήσεις.

Τρόπους επίσπευσης της διαδικασίας έκδοσης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης αναζητεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα ληξιπρόθεσμα μειώνονται, η πραγματικότητα δείχνει ότι οι αιτήσεις σε αναμονή ενδέχεται να ξεπερνούν τις 200.000. Στο σχέδιο νόμου με τις 120 δόσεις, που τελικά αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μετά το Πάσχα, θα περιληφθεί διάταξη που προβλέπει την προκαταβολή μέρους από το ποσό που αντιστοιχεί στην εφάπαξ παροχή που χορηγεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Τη διάταξη «φωτογράφισε» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας

Σοκ και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στην Κύπρο οι αποκαλύψεις για τον 35χρονο κύπριο υπολοχαγό ο οποίος παραδέχθηκε ότι σκότωσε μία 38χρονη από τις Φιλιππίνες καθώς και την 6 χρονών κορούλα της

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ξεκίνησαν οι έρευνες στο Μιτσερό, όπου χθες εντοπίστηκε το πτώμα άγνωστης γυναίκας, στο ίδιο φρεάτιο στο οποίο είχε βρέθηκε η σορός της δολοφονημένης Marry Rose.

Παράλληλα, οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τη σορό της μικρής Sierra, της 6χρονης κόρης της Marry Rose

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κάμερες που εντόπισαν το Σάββατο, το πτώμα της άγνωστης γυναίκας μετά από πολύωρες προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, φαίνεται να κατέδειξαν πως μέσα στο νερό υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δύο όγκοι και εκφράζονται φόβοι ότι

Π. Λαφαζάνης: Οι ευρωεκλογές εξελίσσονται σε βατερλό

Στον Κορυδαλλό και στη Νίκαια περιόδευσε το πρωί ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «η μάχη των ευρωεκλογών, αντί για μονομαχία ανάμεσα στα μνημονιακά συνεταιράκια Τσίπρα και Μητσοτάκη, εξελίσσεται σε βατερλό για αυτό το δίδυμο της συμφοράς. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ό,τι και να λένε οι στημένες δημοσκοπήσεις τους, μπορεί να βρεθούν, όπως όλα τα πραγματικά δεδομένα μέσα στην κοινωνία δείχνουν, να έχουν πολύ χαμηλό άθροισμα, ενώ ορισμένοι φτάνουν να μιλάνε για άθροισμα των δύο που θα πέσει πολύ κάτω του 50%».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η μεγάλη θετική

«Ματωμένο» Πάσχα στη Σρι Λάνκα με 156 νεκρούς τουλάχιστον

156 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. Σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας από τον πρωθυπουργό.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, όπως ανέφεραν υπεύθυνοι των νοσοκομειακών αρχών.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον

Ρέθυμνο: Βρέθηκε νεκρός άνδρας σε παραλία

O άνδρας πέθανε αιφνιδίως, ωστόσο, η νεκροψία - νεκροτομή θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου του

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν οι περαστικοί το πρωί του Σαββάτου στο Ρέθυμνο, όπου βρέθηκε ένας άνδρας νεκρός στην παραλία του Ροδάκινου.

Πρόκειται για έναν άνδρα από το Βέλγιο, ηλικίας 58 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από περαστικούς, οι οποίοι και